Material lemnos fără acte, confiscat de poliţişti

Mihaela Oprea 18 februarie 2013 2
Material lemnos fără acte, confiscat de poliţişti

Şapte persoane au fost amendate de poliţiştii sălăjeni, la finele săptămânii trecute, după ce au fost prinse transportând material lemnos fără a putea justifica prin documente legale provenienţa. Patru dintre autori au fost prinşi dintr-o lovitură, transportând lemnele cu căruţele la primele ore ale dimineţii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, poliţiştii au identificat în trafic, vineri, într-o acţiune specifică, pe Adrian S., de 37 de ani, din Zalău, care transporta cu autoturismul cantitatea de 3 metri cubi de cherestea, fără documente legale de provenienţă. Bărbatul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.
Tot cu această ocazie a fost identificat Alexandru C., de 36 de ani, din Hereclean, care a tăiat fără drept şi sustras şase arbori specia cer, în cantitate totală de 3,84 metri cubi. Acesta a fost amendat cu 500 de lei, iar lemnele au fost confiscate.
În aceeaşi zi, între orele 6-8, poliţiştii din Boghiş, însoţiţi de pădurar, au efectuat un control pe linia transportului şi comercializării materialului lemnos pe raza comunei, ocazie cu care au fost identificaţi Alexandru E., de 40 de ani, Crăciun M., de 52 de ani, Călin F., de 26 de ani, şi Simion F., de 60 de ani, toţi din comuna Plopiş, care transportau fiecare, cu căruţele proprii, câte 0,5 metri cubi de material lemnos de esenţă fag, fără a avea asupra lor avize de însoţire. Poliţiştii au aplicat patru amenzi, fiecare în valoare de 2.000 de lei, şi au ridicat lemnele în vederea confiscării.
Sâmbătă, poliţiştii din Sînmihaiu Almaşului şi Cuzăplac, aflaţi în serviciul de patrulare şi supraveghere a traficului rutier pe DN 1G, au oprit pentru control, în localitatea Almaşu, o autoutilitară condusă de Vasile J., de 40 de ani, din localitatea Morlaca, judeţul Cluj, cu care transporta cantitatea de 10,5 mc material lemnos, fără a deţine documente legale de transport. Clujeanul a fost amendat cu 2.000 de lei, iar lemnele au fost ridicate şi predate Ocolului Silvic Almaşu.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. ioan 22 februarie 2013 at 16:56 - Reply

    si acel cu 0,5 mc ca si acel cu 10,5 mc= aceasi amenda,???????????? 2000 mii lei. bizzara situatie…!!!!!!!!!!!

  2. ioan 22 februarie 2013 at 17:02 - Reply

    da dar in ortelec cine vine sa vada de unde au tigani lemne de foc ??????????? ,cred ca de la politie . AVIZ D-LOR SEFI DE PADURI .!!!

Lasa un Raspuns »