Maşinile cu defecţiuni tehnice, trase pe dreapta

Mihaela Oprea 11 ianuarie 2013 0
Maşinile cu defecţiuni tehnice, trase pe dreapta

Sălăjenii prinşi în trafic la volanul autovehiculelor cu defecţiuni tehnice riscă să rămână fără certificatul de înmatriculare, chiar şi fără maşini. Echipaje de control formate din poliţişti rutieri şi lucrători ai RAR Sălaj desfăşoară în aceste zile, pe toate drumurile din judeţ, o acţiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor participante la trafic.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că această acţiune are loc la nivel naţional şi care ca scop prevenirea accidentelor rutiere. “Serviciul Rutier şi Registrul Auto Român Sălaj desfăşoară o acţiune ce are ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. Acţiunea se va desfăşura în perioada 10-20 ianuarie, iar controalele tehnice în trafic se vor efectua pentru toate autovehiculelor aflate în circulaţie pe drumurile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, echipajele de control vor verifica la autovehicule funcţionarea mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.
De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.
Sancţiunile contravenţionale pentru scoaterea pe drumurile publice a unui autoturism cu defecţiuni tehnice sunt cuprinse între 630 şi 1.400 de lei, iar ca măsură complementară se reţine certificatul de înmatriculare. În cazul în care se constată defecţiuni tehnice de natură a pune în pericol grav siguranţa circulaţiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »