Masini de import second-hand, mai ieftine la anu’

Magazin Salajean 6 decembrie 2006 0

Masini de import second-hand, mai ieftine la anuPersonalul de la Serviciul de Inmatriculari Auto din cadrul Prefecturii Salaj lucreaza, deja, zi lumina, iar cel de la RAR Salaj va lucra chiar in trei schimburi, ca sa poata sa faca fata valului de cereri de inmatriculari auto, care se inregistreaza in aceasta ultima luna a anului. Potrivit celor spuse de Remus Stanciu, seful Serviciului Inmatriculari Auto, imbulzeala se datoreaza faptului ca toate masinile straine aduse in aceasta perioada in tara trebuie inmatriculate pana la data de 31 decembrie, din cauza ca, altfel, proprietarii ar trebui sa plateasca si taxele speciale de inmatriculare, pe langa cele vamale.

Pe de alta parte, taxele vamale percepute, in prezent, la aducerea in tara a autoturismelor straine vor disparea dupa data de 1 ianuarie 2007. Aceasta taxa va fi inlocuita de o taxa speciala, care se va plati direct la trezorerie si se va calcula in functie de vechimea si gradul de poluare al autoturismului. Dupa data de 1 ianuarie 2007, poti veni cu orice masina din tarile membre UE si sa o inmatriculezi aici, in tara, platind doar o taxa speciala, a declarat Remus Stanciu. Ca aceasta taxa va fi extraordinar de mare in cazul masinilor vechi, non-euro sau euro 1, asta este deja cu totul alta mancare de peste.

Dar, pentru autoturismele euro 3 si euro 4, taxa speciala va fi, potrivit oficialilor, chiar mai mica decat actuala taxa vamala. De exemplu, pentru un autoturism de 1.900 cmc, cu nivelul de poluare euro 4, cu o vechime intre 2 – 4 ani inclusiv, taxa speciala va avea o valoare de 1.040 euro. Dar, cotidianul Magazin Salajean va publica, in numarul viitor, tabelul cu valorile si cu modul de calcul al taxei speciale, pentru toata gama de autoturisme.

Prefectul Andrei Todea este si mai optimist. El este de parere ca pentru oameni, noua taxa speciala de inmatriculare va fi mult mai buna, decat cea vamala. Mai mult, Todea crede ca, chiar si aceasta taxa speciala va disparea, dupa circa 3 luni de folosire, dat fiind ca aceasta contravine legilor comerciale UE.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »