Maşinele parcate pe interzis – “atracţia” agenţilor locali zălăuani

Mihaela Oprea 4 octombrie 2012 2
Maşinele parcate pe interzis – “atracţia” agenţilor locali zălăuani

Proprietarii de maşini continuă să se situeze pe loc fruntaş în lista cu cetăţenii sancţionaţi de către poliţiştii locali zălăuani. În ultimele două săptămâni, agenţii locali au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale celor care au parcat autovehiculele în alte locuri decât cele special amenajate, valoarea totală a amenzilor depăşind jumătate din suma totală înscrisă în procesele verbale întocmite contravenienţilor în perioada respectivă.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Zalău, Lucian Trif, a declarat că agenţii locali au aplicat, în perioada 20 septembrie – 4 octombrie, peste 55 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au comis infracţiuni, faptele antisociale sau oricare alte fapte de natură să perturbe ordinea şi liniştea publică a cetăţenilor. “În intervalul analizat au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.460 de lei. Cele mai multe amezi au fost aplicate persoanelor care au parcat autovehiculele în alte locuri decât cele special amenajate, respectiv trotuare şi spaţii verzi. De asemenea, în cadrul acţiunilor de prevenirea şi combaterea actelor de încălcare a normelor legale privind circulaţia, oprirea staţionarea şi parcarea tuturor categoriilor de autovehicule, echipajele au aplicat 23 de somaţii proprietarilor de autovehicule”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, valoarea totală a sancţiunilor aplicate proprietarilor care au parcat maşinile în locuri interzise este de 4.550 de lei.
A doua categorie care deţine locul doi privind numărul de sancţiuni aplicate de poliţiştii locali încadrează persoanele prinse jucându-se în parcuri. Este vorba de cetăţenii care au folosit echipamentele din spaţiile de joacă din parcuri, deşi aveau vârsta mai mare decât cea din regulamentul prevăzut. A fost aplicată doar o amendă de 100 de lei, restul fiind avertismente.
A treia poziţie în topul sancţiunilor date de poliţiştii locali este ocupată de persoanele prinse răscolind gunoiului din containere în vederea recuperării de diferite obiecte. Au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 720 de lei.
Alte două sancţiuni, destul de piperate, au fost date celor care şi-au lăsat libere animale în parcuri sau pe spaţii verzi. Proprietarii au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 300 de lei fiecare.
Celelalte sancţiuni au fost aplicate pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, pentru tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect, ori prin strigăte sau larmă etc.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 4 octombrie 2012 at 15:49 - Reply

    Lucian Trif, iar, ti-ai trimis balariile la MS?

  2. Anonim 4 octombrie 2012 at 17:55 - Reply

    Tot orasul e plin de masini parcate neregulamentar, chiar nu va e rusine sa scrieti asa ceva?

Lasa un Raspuns »