Marţi, 13 – pompierii sălăjeni organizează “Ziua porţilor deschise”

Mihaela Oprea 12 noiembrie 2012 0
Marţi, 13 – pompierii sălăjeni organizează “Ziua porţilor deschise”

Pompierii sălăjeni desfăşoară marţi, 13 noiembrie, o serie de activităţi la sediul unităţii şi subunităţilor din judeţ, printre care evenimentul “Ziua porţilor deschise”. Aceste activităţi sunt cuprinse în campania “F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, iniţiată la nivel naţional cu scopul informării, prevenirii şi conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că ziua de marţi este una special aleasă pentru faptul că este şi data de 13. “Începând de anul trecut s-a stabilit ca în fiecare dată calendaristică de 13, care cade într-o zi de marţi, să se organizeze activităţi de informare preventivă la nivelul inspectoratelor din întreaga ţară. Aceste acţiuni preventive au ca obiectiv principal reducerea numărului incidentelor şi, implicit, al victimelor unor situaţii de urgenţă cauzate de utilizarea necorespunzătoare a diferitelor surse de energie”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, în ziua de marţi, 13 noiembrie, se va organiza evenimentul “Ziua porţilor deschise” la toate subunităţile inspectoratului, fiind realizate, totodată, în cadrul acestor structuri şi puncte mobile de informare preventivă. De asemenea, pompierii vor desfăşura lecţii de informare preventivă la instituţiile de învăţământ şcolare şi gimnaziale din localităţile Almaşu, Cuzăplac şi Zimbor, precum şi exerciţii demonstrative şi acţiuni de recrutare a voluntarilor împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale celor trei localităţi amintite.
O altă activitate va fi desfăşurată de pompierii militari la mall-ul din Zalău, cu începere de la ora 11, unde va avea loc un concurs pentru copii “Cine ştie, câştigă” şi se vor proiecta filmuleţe cu scop preventiv pentru copii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »