Marko si Winkler la a zecea editie a Zilelor comunei Crasna

Magazin Salajean 17 septembrie 2007 0

Marko si Winkler la a zecea editie a Zilelor comunei Crasna Presedintele UDMR, Marko Bela, si ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Winkler Iuliu, s-au aflat sambata in judetul Salaj pentru a participa la deschiderea oficiala a celei de a zecea editii a Zilelor comunei Crasna si la deschiderea scolii cu predare in limba maghiara din orasul Cehu Silvaniei. La Crasna, sambata, discursul presedintelui UDMR a vizat, oarecum suprinzator, relatiile, colaborarea atat de fireasca cu bisericile si implicit intre comunitati, pentru ca numai impreuna, solidari, vom reusi. Ministrul Winkler, si candidat pentru Parlamentul European, a multumit crasnenilor si salajenilor pentru ca poate sa duca aceasta veste buna la Bucuresti. Vestea buna: realizarile de la Crasna si nu numai. Winkler a anuntat ca pana la Craciun este posibil sa fie finalizata investitia de la Crasna prin programul Economia bazata pe cunoastere, calculatoarele urmand sa soseasca. Proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, coordonat de MCTI, instaleaza in aproximativ 20 la suta din mediul rural si mic urban Retele Electronice Locale. Acestea se realizeaza prin conectarea la Internet Broadband a sediului Primariei, a Scolii gimnaziale, a bibliotecii publice si al Punctului de Acces Public la Informatie. Vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj, Mircea Ghiurco, a transmis mesajul conducerii CJ, felicitand comunitatea din Crasna pentru proiectele finalizate, declarand ca in aceasta primarie poate sa intre orice comisar european.

Dezvoltare, modernizare acasa in Europa

Primarul comunei Crasna, Pop Emeric, in discursul sau, a afirmat ca a zecea sarbatoare a comunitatii este o ocazie cu care ne asteptam acasa fiii, imprastiati in lumea mare, ca impreuna sa sarbatoareasca cu noi, cu marea familie unita, cu toti aceia care iubesc si sprijina comuna, cu comunele infratite si cu toti prietenii Crasnei care ne onoreaza cu prezenta. Actualul executiv, impreuna cu consiliul local, a stabilit ca deziderat dezvoltarea si modernizarea comunei, pentru asigurarea unor conditii mai bune de convietuire si un trai decent pentru locuitorii sai. Prin numeroase proiecte si surse financiare atrase sunt in derulare importante investitii, cum sunt: alimentarea cu apa; canalizarea si statia de epurare; gestionarea deseurilor; modernizarea drumurilor; introducerea gazului metan; modernizarea centrului comunei; dezvoltarea spatiilor verzi, a parcurilor de joaca, amenajarea aleilor si fantani arteziene; infiintarea muzeului satului; modernizarea scolilor, gradinitelor, caminelor culturale; modernizarea primariei; infiintarea biroului de evidenta a populatiei, infiintarea politiei comunitare si a unui birou de informatie cu internet pentru accesare de proiecte pentru intreprinzatori si agricultori, a declarat Pop Emeric.

Doua zile de sarbatoare

Sambata, dupa o slujba ecumenica la Biserica reformata, a avut loc inaugurarea cladirii renovate a Primariei, precum si semnarea contractului de infratire cu localitatea Kiskunlachaza din Ungaria. Dupa care s-a inaugurat Centrul de Documentare si Informare de la Grupul Scolar Cserey – Goga, a avut loc parada porturilor populare, a formatiilor de dans modern, a sportivilor si atelajelor. Tot sambata s-a inaugurat centrul comunei si muzeul satului, a avut loc festivalul dansurilor populare si moderne, concertul fanfarelor din Reci si Kiskunlachaza, concerte in aer liber. Duminica au fost programate sa aiba loc un concurs international de atelaje, parada deltaplanelor cu motor si un program cu caini dresati de la Politia din Ungaria.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »