Marius Şandru nu a obţinut strămutarea procesului în care este acuzat de evaziune fiscală

Andreea Vilcovschi 24 aprilie 2013 0
Marius Şandru nu a obţinut strămutarea procesului în care este acuzat de evaziune fiscală

Curtea de Apel Cluj a respins, marţi, cererea de strămutare a procesului consilierului judeţean Marius Şandru, în care acesta este acuzat de evaziune fiscală.
Şandru, care este şi primvicepreşedinte al PP-DD Sălaj, a fost trimis în judecată în luna octombrie a anului trecut, pentru evaziune fiscală, prejudiciul estimat depăşind 700.000 de lei. Pronunţarea unei soluţii a fost amânată în mai multe rânduri, iar la înfăţişarea din 17 aprilie, inculpatul a solicitat strămutarea dosarului la o altă instanţă, pe motiv că astfel va avea parte de un proces corect şi că va evita orice influenţă politică. Curtea de Apel Cluj nu a aprobat, însă, această solicitare, astfel că procesul rămâne pe rolul Tribunalului Sălaj.
Potrivit rechizitoriului, în intervalui ianuarie 2005-martie 2009, Marius Şandru, în calitate de asociat şi administrator al SC Axel Grup SRL, a omis să înregistreze în contabilitate veniturile realizate, prejudiciind bugetul statului cu peste 285.000 de lei.
În acelaşi dosar, consilierul judeţean este acuzat şi că, pe parcursul anilor 2006 şi 2007, în calitate de director general al SC Consgrup AMG Consulting SRL, a înregistrat cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale. Prejudiciul realizat astfel se ridică la 415.000 de lei, se mai arată în rechizitoriu.
Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă să stea după gratii între patru şi 10 ani. Marius Şandru susţine, însă, că toate acuzele ce-i sunt aduse sunt nefondate, lucru confirmat, mai spune el, de expertizele poliţiştilor. Întrebat cum îşi explică situaţia în care se află, consilierul judeţean a sugerat că totul ar fi o „făcătură”: „Dosarul a fost înregistrat la instanţă înainte de depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare, ca să-mi fie blocată candidatura pe Valea Someşului. Acest lucru s-a şi întâmplat, de vreme ce am renunţat să mai candidez pe Colegiul Jibou, unde aş fi ieşit câştigător”. El a adăugat că unii factori politici judeţeni i-au pus beţe în roate, de teamă că respectivul colegiu ar putea fi câştigat de reprezentantul PP-DD Sălaj. „Porneam în cursa pe Colegiul Valea Someşului cu o zestre de minim 5.600 de voturi, obţinute la alegerile locale. Aveam cele mai mari şanse să câştig, dar ştiam ce ar fi urmat din cauza dosarului de evaziune fiscală pentru care fusesem trimis în judecată. Aşa că am decis să merg pe Colegiul Cehu Silvaniei, unde nu puteam învinge”.
Precizăm că Marius Şandru a candidat, fără succes, însă, atât la alegerile locale din 2012 pentru şefia Consiliului Judeţean Sălaj, cât şi la cele parlamentare, pe Colegiul 2 la Camera Deputaţilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »