Mănăstirea din Bobota, cuprinsă de flăcări

magazinsalajean 18 iulie 2012 0
Mănăstirea din Bobota, cuprinsă de flăcări

Mănăstirea din Bobota a fost la un pas să fie mistuită de flăcări, marţi seara, după ce un incendiu a izbucnit la o anexă a lăcaşului de cult. La faţa locului au intervenit imediat pompierii militari.
Purtătorul de cuvânt al Inspecto-ratului pentru Situaţii de Urgenţă “Poro-lissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că solicitarea a fost înregistrată prin numărul unic de urgenţă în cursul serii de marţi, la ora 19. “Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei a fost solicitată să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexă a mănăstirii Bobota. Cauza probabilă de incendiu a fost efectul termic de la o sursă de iluminat improvizată”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Mănăstirea este aşezată la graniţa dintre judeţele Satu mare şi Sălaj, lângă o pădurice, astfel că până ce au intervenit pompierii, au fost înregistrate unele pagube materiale. Potrivit sursei citate anterior, până ce pompierii au reuşit să stingă incendiul, flăcările au mistuit circa 20 de metri pătraţi din acoperişul anexei.
Tot din cauza unui scurtcircuit electric a izbucnit un alt incendiu, miercuri dimineaţa, într-o gospodărie din localitatea Boghiş. La faţa locului au intervenit pompierii Gărzii de intervenţie Nuşfalău. Cauza probabilă de incendiu a fost un scurtcircuit la conductorii electrici improvizaţi la un aparat electrocasnic, şi anume un fier de călcat. A ars aparatura electrocasnică şi piese de mobilier.
Mihaela Oprea

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »