Maşini de 800.000 de lei, pe trailer cuprins de flăcări

Magazin Salajean 29 martie 2011 0

Maşini de 800.000 de lei, pe trailer cuprins de flăcări

Şase autoturisme marca Dacia şi alte două Renault, noi nouţe, în valoare de opt miliarde de lei vechi, au fost la un pas să fie mistuite de flăcări, duminică seara, după ce trailerul pe care se aflau a fost cuprins de flăcări în apropierea unei staţii de carburanţi din Şimleu Silvaniei. Din fericire, pompierii au fost operativi şi au stins incendiul, astfel încât pagubele au fost minime.

Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei a intervenit duminică, în jurul orei 23.30, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un trailer încărcat cu opt maşini noi, aflat pe strada Partizanilor din Şimleu. Din fericire intervenţia promptă a pompierilor militari a limitat propagarea incendiului la celelalte autoturisme de pe trailer, evaluate la aproximativ 800.000 de lei. Au ars doar o roată şi perna de aer a suspensiei trailerului, a declarat Jacodi.

Potrivit acestuia, cauza probabilă de incendiu a fost o defecţiune tehnică la sistemul de frânare.

O pisică moartă a pus pompierii la treabă

Pompierii jibouani au fost puşi pe drumuri de către o pisică moartă, după ce un gospodar a anunţat, la finele săptămânii trecute, că animalul a căzut în fântâna din curte. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că pompierii s-au deplasat la faţa locului cu o motopompă. Secţia de pompieri Jibou din cadrul unităţii a fost solicitată să intervină, în data de 25.03.2011, pentru a scoate apa din fântâna unei gospodării. Apa a fost scoasă deoarece nu mai era potabilă din cauza unei pisici moarte descoperite în fântână.

Cimitirul Eroilor, sub ameninţarea flăcărilor

Un incendiu pus intenţionat de un localnic pentru curăţirea terenului de vegetaţie uscată s-a extins, în noaptea de duminică spre luni, şi în Cimitirul Eroilor din Zalău. În acest sfârşit de săptămână, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a şapte incendii la vegetaţie uscată în mai multe localităţi din judeţ, respectiv în Sâncraiul Almaşului, Firminiş, Popeni, Gâlgău, Benesat şi Zalău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sălaj, lt. Lucian Jacodi, pompierii militari s-au luptat ore în şir cu flăcările, reuşind să stingă incendiile fără a se produce pagube însemnate. Detaşamentul de Pompieri Zalău a fost solicitat, în noaptea de duminică spre luni, pentru a stinge un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe terenul din apropierea străzii Crângului din municipiu. Înteţit de vânt, focul s-a extins şi în Cimitirul Eroilor, unde au ars circa 0,25 de hectare de teren, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, în incendiile izbucnite la finele săptămânii au ars peste zece hectare de vegetaţie uscată.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »