Liceenii de la CNS lupta impotriva cancerului la san

Magazin Salajean 30 ianuarie 2008 0

Liceenii de la CNS lupta impotriva cancerului la san

Sala de Conferinte a casei de Cultura a Sindicatelor Zalau a gazduit ieri un eveniment organizat de elevi de la Colegiul National Silvania (CNS), eveniment inclus in proiectul Impreuna impotriva cancerului la san si intitulat sugestiv Traieste!.

Activitatea de ieri a fost organizata cu scopul de a promova modalitati de informare corecta in randul adolescentilor asupra acestui tip de cancer. Pentru o mai buna intelegere a fenomenului, la discutii au fost invitati medici ginecologi si oncologi, psihopedagogi, inspectori scolari, dar si personalitati publice din Zalau care au trecut prin experienta bolii. Astfel, Onorica Abrudanu, viceprimarul Zalaului si Ileana Domuta Mastan, artist popular, au vorbit elevilor prezenti la intrunire despre ce inseamna sa fi diagnosticat si sa lupti cu cancerul la san.

Actiunea de ieri a fost una pilot, cu prezentare stiintifica si discutii libere, in cadrul aceluiasi proiect fiind incluse evenimente de acest gen in fiecare liceu din orasele salajene.

Proiectul este coordonat de Monica Morar, consilier scolar, aceasta fiind ajutata de patru elevi ai CNS: Antonia Abrudan, Sojka Timea, Dosa Stejara si Tudor Bactan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »