Lacăt pe “înmatriculări”

Olivian Vadan 15 octombrie 2012 0
Lacăt pe “înmatriculări”

Serviciul Public Comunitar de Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto va fi indisponibil, în 19 şi 22 octombrie. Motivul este implementarea unui sistem performant, care va însemna eliminarea cozilor de la ghişee.
Sălăjenii care au probleme de rezolvat la Serviciul Public Comunitar de Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto vor trebui să-şi programeze cu atenţie prezenţa la ghişee. Şeful Direcţiei de Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto, Remus Stanciu, precizează faptul că în zilele de vineri, 19 octombrie, şi luni, 22 octombrie, nu se vor putea emite sau confecţiona permise de conducere sau dovezi înlocuitoare ale acestora, certificate de înmatriculare sau dovezi înlocuitoare ale acestora, autorizaţii provizorii de circulaţie ori plăci cu numere de înmatriculare. “În luna octombrie au demarat etapele de punere în funcţiune a unor aplicaţii informatice necesare modernizării Sistemului naţional de emitere şi evidenţă a permiselor de conducere. Prima fază se va încheia până la sfârşitul acestui an. Un prim beneficiu constă în simplificarea formalităţilor necesare preschimbării permiselor de conducere. În acest sens, se va elimina necesitatea procurării şi completării de către cetăţeni a formularelor aferente, care vor fi tipărite direct la ghişeele de primire a documentelor, în sistem informatic”, ne declară sursa citată. De asemenea, într-o etapă viitoare va fi posibilă şi încasarea contravalorii documentelor emise, la ghişeele serviciilor publice comunitare judeţene de profil.
Gradul de complexitate şi volumul operaţiunilor informatice necesare modernizării, precum şi asigurarea corectitudinii preluării bazelor de date deja existente presupun întreruperi ale fluxurilor unor activităţi.
În cele două zile menţionate nu se va putea susţine proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere, însă activitatea de examinare la proba practică se va derula conform programărilor.
Modernizarea în totalitate a sistemului informatic naţional se va finaliza în primul semestru al anului viitor, când vor fi puse în funcţiune şi aplicaţiile referitoare la evidenţa vehiculelor înmatriculate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »