La Vaslui puteti si rade

Magazin Salajean 6 august 2008 0

La Vaslui, in perioada 6-12 octombrie, va avea loc a 20-a editie a Festivalului International Constantin Tanase. In cadrul festivalului se va desfasura si un concurs de literatura satirico-umoristica. Lucrarile prezentate in concurs sub forma manuscrisului, in 4 exemplare, vor respecta regula clasica a mentionarii unui motto pe fiecare pagina de manuscris, identic cu motto-ul de pe plicul cuprinzand datele personale ale autorului. De regula, pentru a oferi juriului imaginea de ansamblu asupra genurilor si domeniilor abordate de autor, acestea vor fi prezentate in cel mult 20 de pagini tehnoredactate / dactilografiate la doua randuri.

Nerespectarea reguluii celor 4 exemplare conduce la excluderea din concurs, conform deciziei organizatorilor. In fiecare plic, purtand motto-ul ales de catre autor, vor fi prezentate datele personale si alte aspecte pe care acesta le considera necesare prezentarii competitorilor in momentul premierii. Juriul impune prezentarea de catre fiecare concurent a cel putin trei genuri literare diferite (spre exemplu, alaturi de epigrama se vor alatura fie rondelul, sonetul sau schita, scenariul etc.) Festivalul, prin amploarea sa, este deschis tuturor temelor posibile, fara a restrictiona acest aspect. Juriul nu impune cutume editoriale de nici un fel, calitatea de membru al unei asociatii sau uniuni de creatie neavand nici o influenta privind punctarea lucrarilor.

Manuscrisele trebuie sa ajunga la Vaslui, la Biblioteca Judeteana Nicolae Milescu Spatarul Vaslui, str. Hagi Chiriac nr. 2, cod. 730129, pana la data de 1 septembrie 2008.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »