La Urgenta pentru ca a inghitit o moneda

Magazin Salajean 10 iulie 2007 0

Cadrele medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean Salaj – Zalau au avut de tratat 293 de cazuri in week-endul trecut, dintre care 111 au necesitat internare in vederea mentinerii sub supraveghere. Potrivit unui comunicat de presa, ca si in saptamanile precedente, cele mai multe diagnostice au fost plagi, entorse, fracturi, traumatisme si contuzii – 83, precum si afectiuni ale aparatului digestiv, 21 de cazuri fiind gastrite, enterocolite etc.

Dat fiind ca saptamana trecuta, temperaturile au fost normale, numarul salajenilor afectati de canicula s-a redus considerabil, astfel ca fata de week-endul 29 iunie – 3 iulie, cand, indeosebi din cauza caldurii, au necesitat ajutor specializat 25 de oameni,la sfarsitul saptamanii trecute la UPU au fost luate in evidenta doar 17 persoane suferind din cauza hipertensiunii arteriale.

Un caz deosebit, care a necesitat interventii de urgenta, a fost cel al unui baietel de un an si opt luni care a inghitit accidental o moneda. De asemenea, alt pacient ce a solicitat ajutor intr-un caz mai putin obisnuit a fost un tanar de 22 de ani muscat de o capusa in zona gatului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »