La Urgenta, dupa ce au fost muscati de serpi, caini si capuse

Magazin Salajean 26 iunie 2012 0

La Urgenta, dupa ce au fost muscati de serpi, caini si capuse Circa 380 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, in week-end, din totalul de cazuri, 18 fiind cauzate de muscaturi de capuse. Este vorba de 13 adulti si de cinci minori, pacientii avand varste intre un an si sapte luni si 75 de ani, care prezentau reactii alergice si plagi dupa ce au fost muscati de periculoasele insecte transmitatoare ale mai multor boli, printre care si Lyme. In acest an, la nivel de judet au fost inregistrate peste 280 de asemenea cazuri, in timp ce anul trecut 65 de salajeni s-au prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Salaj dupa ce au suferit muscaturi de capusa.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Codruta Puscas, ne-a declarat ca minorii sunt patru baieti din Zalau, de 6 ani, 10 ani, 3 ani si 6 ani, si o fetita de un an si sapte luni din Ban, niciunul dintre ei nefiind spitalizat.

De altfel, si toti cei 13 adulti au fost tratati in Urgenta, nefiind necesara internarea lor.

Tot in week-end, la UPU a ajuns un barbat de 32 de ani, din Pausa, cu o plaga la antebrat, dupa ce a fost muscat de un sarpe, dar cazul nu a prezentat probleme, fiind rezolvat in Urgenta. La fel, medicii de garda au acordat ingrijirile necesare unei fetite de 6 ani, din Pausa, care prezenta dureri de abdomen post consum de ciuperci.

Purtatorul de cuvant ne-a declarat ca tot in zilele libere au ajuns in Urgenta patru persoane cu insolatie, din cauza temperaturilor crescute. Este vorba de o doi minori

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »