La Urgenţă din cauza muşcăturilor de căpuşă

Magazin Salajean 7 iunie 2011 0

La Urgenţă din cauza muşcăturilor de căpuşă

Cinci persoane, între care trei minori, au ajuns, în ultimele 48 de ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj cu diverse plăgi rezultate în urma muşcăturilor de căpuşă.

Reprezentantul Biroului de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, Mariana Ortelecan, ne-a declarat că cei trei minori sunt o fetiţă de patru ani, din localitatea Mirşid, un băieţel de un an şi şapte luni, din localitatea Meseşenii de Sus, precum şi o fetiţă în vârstă de trei ani, din Cluj Napoca, aflată în vizită în Sălaj împreună cu părinţii. „Cinci persoane au ajuns, în ultimele 48 de ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor cu plăgi rezultate în urma muşcăturilor de căpuşă. Este vorba de trei minori şi doi adulţi. Din fericire, cazurile nu au fost grave, toţi pacienţii fiind trataţi în Urgenţă, nefiind necesară spitalizarea lor”, a declarat Mariana Ortelecan.

Potrivit sursei citate, cei doi adulţi sunt un tânăr în vârstă de 24 de ani, din localitatea Măerişte, şi un bărbat în vârstă de 63 de ani, din Zalău. Întrucât muşcăturile de căpuşă pot duce la encefalită, este necesară prezentarea la medic atunci când se constată prezenţa lor.

Din aprilie 2011 şi până în prezent, peste 55 de persoane au solicitat ajutorul medicilor după ce au fost muşcate de căpuşe, faţă de 49 de asemenea cazuri înregistrate la nivel de judeţ în întreg anul trecut.

Căpuşele nu sunt singurele insecte care dau de furcă populaţiei, în această perioadă. Tot în week-end, trei sălăjeni au fost nevoiţi să ceară ajutorul medicilor din Urgenţă după ce au fost înţepaţi de albine. Cei trei bărbaţi în vârstă de 24 de ani, respectiv 58 de ani, ambii din Zalău, şi un bărbat de 22 de ani din Cizer s-au prezentat la spital cu diferite reacţii alergice cauzate de înţepăturile de albină. Din fericire, şi aceste cazuri au fost uşoare, nefiind necesară internarea pacienţilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »