La peste 2 ani de la producerea accidentului: Trimis in judecată pentru ucidere din culpă

Magazin Salajean 23 aprilie 2012 0

La peste 2 ani de la producerea accidentului: Trimis in judecată pentru ucidere din culpăUn bărbat in varstă de 51 de ani, din Zalău, a fost trimis in judecată in data de 19 aprilie pentru săvarşirea infracţiunii de ucidere din culpă, după ce, in urmă cu mai bine de 2 ani, a accidentat mortal un bărbat pe o trecere de pietoni. Dosarul a fost inregistrat la Judecătoria Zalău.

Grefierul delegat la biroul de relaţii publice din cadrul instanţei de judecată, Adriana Topan, ne-a declarat că accidentul de circulaţie s-a petrecut in data de 12 noiembrie a anului 2009, cand inculpatul, un zălăuan de 51 de ani, aflat la volanul unui autoturism pe drumurile publice, a provocat un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unui alt zălăuan de 59 de ani, aflat pe trecerea de pietoni din apropierea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj. Bărbatul de 59 de ani a fost transportat la spital unde, după 11 zile de la accident, a decedat. In cauză, pe numele şoferului a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvarşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Potrivit rechizitoriului din dosar, urmare cercetărilor s-a dispus, in data de 12 decembrie 2010, efectuarea unei expertize tehnice auto. La finalizarea acesteia, respectiv la inceputul anului 2011, a fost deschisă o expertiză criminalistică, efectuată la Laboratorul Judeţean de Criminalistică Cluj şi incheiată in 7 martie 2012. In acest caz, instanţa a fost sesizată la data de 19 aprilie a anului in curs. Primul termen de judecată in dosarul in care zălăuanul este cercetat pentru infracţiunea de ucidere din culpă este data de 15 mai.

Potrivit datelor furnizate la acea dată de organele de poliţie, accidentul s-a petrecut din cauza conducerii imprudente a autoturismului. Un grav accident de circulaţie s-a petrecut in data de 11 noiembrie 2009, in municipiu, cand Traian B., de 48 de ani, din Zalău, conducand imprudent autoturismul, a accidentat grav o persoană care se găsea pe acostamentul din partea dreaptă a drumului, in sensul de mers. Intrucat bărbatul nu avea asupra lui documente de identitate, poliţiştii intreprind activităţi specifice pentru a stabili identitatea victimei, se arată in buletinul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor in comă de gradul IV, cu politraumatisme prin accident rutier. Bărbatul prezenta traumatism cranio-cerebral sever, fractură parietală occipitală, contuzie de bazin, fracturi ale gambelor şi alte leziuni. Ulterior, a fost transferat pentru ingrijiri medicale la Spitalul de Neurochirurgie din Baia Mare, unde, cateva zile mai apoi, s-a stins din viaţă. Din cele prezentate in rechizitoriu la dosarul aflat pe rolul instanţei de judecată, victima a fost identificată de oamenii legii ca fiind un zălăuan in varstă de 59 de ani.

Dacă va fi găsit vinovat, conducătorul auto riscă să ajungă după gratii. Pentru săvarşirea infracţiunii de ucidere din culpă, legea prevede o pedeapsă de la unu la 5 ani de inchisoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »