La Negreni, in judetul Cluj un simleuan a omorat cinci oameni care participau la o inmormantare

Magazin Salajean 13 septembrie 2007 0

La Negreni, in judetul Cluj un simleuan a omorat cinci oameni care participau la o inmormantare

Biroul de Presa al IPJ Cluj ne-a informat ca in 11 septembrie a.c., in jurul orei 15,15, pe DN1 E 60, la km 552 + 765 m, in interiorul localitatii Negreni, pe o portiune de drum la iesire dintr-o curba usoara la dreapta pe sensul de mers Cluj-Oradea, S. DUMITRU, de 55 ani, din Simleu Silvaniei, in timp ce conducea autospecializata marca Roman Odorheiu din directia Huedin – Oradea, la kilometrul mentionat mai sus, din cauza neadaptarii vitezei de mers la conditiile meteo-rutiere, carosabilul fiind umed, a intrat cu partea din fata a autospecialei intr-un grup de persoane care se deplasau in calitate de pietoni pe mijlocul sensului sau de mers. Persoanele faceau parte dintr-un cortegiu funerar.

Cinci morti, opt raniti

In urma accidentului, conform IPJ Cluj, a rezultat decesul lui P. SUSANA, de 53 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj; B. DOINA, de 43 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj; P. FLOARE, de 61 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj; R. ANDREI, de 48 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj; C. MARIOARA, de 40 de ani, din com. Ciucea, sat. Ciucea, jud. Cluj. De asemenea, in urma accidentului a rezultat ranirea lui G. IUSTINA, de 53 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj; care se afla internata la Spitalul din Huedin cu diagnosticul: traumatism cranian, traumatism toracic cu fracturi costale 4 – 8 hemitorace drept; C. MARIA, de 56 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj, care se afla internata la Spitalul din Huedin cu diagnosticul traumatism cranian, traumatism toraco-abdominal; M. PETRU, de 65 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj, care se afla internat la Spitalul din Huedin cu diagnosticul: traumatism hemitorace stang; C. MARIA, de 77 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj, care se afla internata la Spitalul Huedin cu diagnosticul: TCC acut inchis, plagi contuze si multiple escoriatii la nivelul membrelor inferioare, fractura peritoneala dreapta; M. FLORICA, de 57 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj, care se afla internata la Clinica Neurochirurgie din Cluj-Napoca cu diagnosticul: traumatism cranian, comotie cerebrala, fractura mandibula, traumatism cervical cu tasare corp cervical C5, traumatism toraco-abdominal, fractura de bazin; L. VASILICA, de 60 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj, care se afla internata la Clinica Neurochirurgie din Cluj-Napoca cu diagnosticul ruptura de splina, multiple plagi, TCC acut inchis; G. MARIOARA, de 50 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj, care se afla internata la Clinica UPU III din Cluj-Napoca cu diagnosticul TCC acut inchis, multiple plagi; A. SUSANA, de 67 de ani, din com. Negreni, sat. Negreni, jud. Cluj, care se afla internata la Spitalul Huedin cu diagnosticul: TCC acut inchis, contuzie coapsa bilaterala.

Simleuanul a primit interdictie de a parasi tara

IPJ Cluj ne-a mai informat ca accidentul s-a produs pe timp de zi, cer innorat, ploaie abundenta, vizibilitate redusa, carosabil ud, din imbracaminte asfaltica, pe suprafata partii carosabile existau marcaje longitudinale continue pentru separarea sensurilor de mers si pentru delimitarea partii carosabile de acostament. De asemenea, in zona se afla montat un indicator rutier ce semnifica Depasirea interzisa. Conducatorului auto i-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei, fiind supus si testului cu aparatul etilotest, iar in urma testarii aparatul a indicat o concentratie de 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cadavrele celor cinci persoane decedate au fost depuse la morga IML din Cluj-Napoca. Impotriva conducatorului auto S. Dumitru s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa, propunere care a fost confirmata prin rezolutie motivata de catre procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Huedin. Tot la propunerea organelor de politie, mai informeaza IPJ Cluj, Parchetul de pe langa Judecatoria Huedin a luat masura interdictiei invinuitului S. Dumitru de a parasi tara fara incuviintarea organelor de cercetare penala.

Din presa clujeana

Monitorul de Cluj: Potrivit lui Ioan Greve, medicul de garda de la Spitalul Orasenesc Huedin, soferul vinovat, Dumitru Sabau, de 55 de ani, din Salaj, nu consumase bauturi alcoolice inainte sa urce la volan. El a scapat fara nici o zgarietura in urma tragediei pe care a provocat-o. Clujeanul: Un camion marca Roman, inmatriculat in Salaj si care se deplasa spre Oradea, a incercat sa depaseasca un grup de aproximativ 100 de persoane, care participau la o inmormantare si care tocmai iesisera dintr-o curte. Faclia: In ultima perioada, in zona Huedin-Negreni accidentele grave se tin lant. Duminica, o persoana a murit, iar alte trei au fost ranite – printre acestea si o femeie gravida – dupa ce o masina s-a angajat intr-o depasire neregulamentara. De asemenea, in urma cu o saptamana, un pacient care era dus cu ambulanta de la dializa, din Cluj-Napoca, a decedat dupa ce un autoturism a acrosat, din spate, Dacia in care se afla, iar aceasta s-a rasturnat in santul de pe marginea drumului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »