La extras balast, fara autorizatie

Magazin Salajean 26 iunie 2009 0

Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, in colaborare cu specialisti din cadrul Garzii Financiare, au efectuat, in perioada 12-22 iunie, un numar de 15 verificari la agentii economici de pe raza judetului Salaj. Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat patru amenzi contraventionale in valoare totala de 6.000 de lei si au ridicat, in vederea confiscarii, bunuri in valoare de 1.100 de lei. In cazul extragerii de agregate minerale, politistii i-au identificat pe F.V., de 38 de ani, din Simleu Silvaniei, si pe G.A., de 35 de ani, din localitatea Iaz, care, fara a detine autorizatie de gospodarire a apelor, au extras balast, primul din Valea Lusor, cel de-al doilea din Albia minora a Vaii Iaz, fapte prevazute si pedepsite de art. 92, pct. 2, lit. b, din Legea 107/1996 – legea apelor, ne-a declarat Nadia Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. In cauza, celor doi le-au fost intocmite dosare penale care au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei pentru competenta solutionare.

Trei hoti de sine de tren, prinsi de politisti

Trei tineri din Zalau, suspecti de comiterea unor actiuni de furt, au fost prinsi zilele trecute de politistii din cadrul Biroului Transporturi Salaj. Din datele prezentate de Politia Salaj, in data de 17 martie, zalauanii pe nume L.P., de 29 de ani, S.F.V., de 19 de ani, si L.E.C, de 14 ani, au taiat doua cupoane din zona caii ferate, pe care apoi le-au transportat cu ajutorul unui atelaj la un centru de colectare a metalelor de pe raza municipiului, unde le-au predat in schimbul sumei de 500 de lei. Astfel, in data de 22 iunie, s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva acestora pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, distrugere si patrundere fara drept in zona de siguranta a infrastructurii feroviare publice. Cu toate ca cupoanele de sina au fost recuperate de la centrul de colectare, prejudiciul cauzat S.N.C.F.R este de 4.000 de lei.

Pieton beat, accidentat usor de o masina

Un usor accident de circulatie a avut loc miercuri, in jurul orei 14, in localitatea Popeni din judetul Salaj. L. Vasile, de 48 de ani, din localitate, deplasandu-se pe drumul public in calitate de pieton si aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, s-a dezechilibrat, moment in care a fost surprins si acrosat cu oglinda din partea dreapta, de un autoturism, condus de V. Ferenc, de 52 de ani. In urma impactului, pietonul a fost accidentat usor.

Hoti de portmonee, saltati de politistii comunitari

Doi clujeni suspectati ca au jefuit o persoana, au fost prinsi, zilele trecute, de agentii Politiei Comunitare (PC) Zalau. Dupa cum ne-a declarat Lucian Trif, purtatorul de cuvant al PC Zalau, la data de 19 iunie, autori necunoscuti au sustras un portmoneu cu suma de 150 de lei de la K. J., din Aghires. Evenimentul a fost comunicat agentilor comunitari, totodata fiind transmise si semnalmentele autorilor. Acestia au identificat pe numitii V. Romulus, de 25 de ani, din Zalau, si pe L. Georgel, de 28 de ani, din Cluj-Napoca. Cei doi au fost predati organelor de politie pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

La data de 21 iunie, agentii comunitari au sanctionat contra-ventional cu amenda in valoare de 200 de lei pe numitul Z. Gyula, deoarece a blocat traficul pietonal in zona complexului comercial Silvania, cu autoturismul proprietate personala. In aceasta perioada, au mai fost sanctionate contraventional doua persoane, tot in aceeasi zona. Pe aceasta cale, facem apel catre conducatorii auto sa parcheze autoturismele numai in locurile special amenajate, pentru evitarea accidentelor ce pot fi provocate prin utilizarea partii carosabile de catre pietoni, a afirmat Lucian Trif. Tot el ne-a spus ca, in perioada 18 iunie-25 iunie, politistii comunitari au aplicat 43 de sanctiuni contraventionale, dintre care 24 soldate cu avertisment si noua cu amenzi in valoare totala de 4.790 lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »