La doar 17 ani, a incercat sa se sinucida

Magazin Salajean 30 august 2011 0

La doar 17 ani, a incercat sa se sinucida

Aproape 300 de pacienti au ajuns, in zilele de weekend, la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Dintre cele mai grave cazuri amintim cel al unei adolescente in varsta de 17 ani, din localitatea Tihau, care a fost adusa la spital dupa ce a incercat sa se sinucida. Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii spitalicesti mentionate, Codruta Puscas, adolescenta a inghitit mai multe medicamente, incercand sa se sinucida. O minora in varsta de 17 ani a fost adusa, vineri, la UPU, prezentand ingestie voluntara polimedicamentoasa. Pacienta a fost stabilizata si transferata la Sectia de Psihiatrie a spitalului, unde va mai ramane sub supravegherea medicilor, a declarat purtatorul de cuvant.

Un alt caz ce implica un minor a fost inregistrat, la finele saptamanii trecute, in evidenta UPU. Este vorba de un baiat in varsta de 16 ani, din Zalau, care s-a prezentat la urgenta prezentand post consum de etanol. A fost tratat in Urgenta si lasat la domiciliu.

Alti patru pacienti au ajuns, in weekend, la spital, dupa ce au fost muscati de insecte. Doi dintre pacienti, respectiv o fetita de 11 ani, din Zalau, si o femeie de 71 de ani, din localitatea Romita, prezentau muscaturi de capusa. Un zalauan in varsta de 53 de ani a ajuns la Urgenta dupa ce a fost intepat de o viespe, in timp ce un tanar de 26 de ani, din Varsolt, s-a prezentat la spital spunand ca a fost muscat de o insecta necunoscuta.

Un numar total de 286 de pacienti au fost tratati in perioada 26-28 august, la UPU, cu 73 mai multi decat in weekend-ul anterior. Dintre acestia, insa, doar 66 au necesitat intr-adevar ajutor medical in regim de urgenta, restul fiind cazuri de competenta medicilor de familie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »