La doar 16 ani, arestat preventiv pentru tâlhărie

Mihaela Oprea 23 octombrie 2012 1
La doar 16 ani, arestat preventiv pentru tâlhărie

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din Zalău, a fost arestat preventiv luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, după ce a fost prins de oamenii legii ca fiind autorul unei tâlhării comise într-un bar din municipiu. O altă minoră, de numai 13 ani, este suspecta ca fiind complice a băiatului de 16 ani.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că agenţii de siguranţă publică de la poliţia municipală au fost sesizaţi, în data de 21 octombrie, în jurul orei 23, de către Claudiu S., din Zalău, cu privire la faptul că în acea seară, în timp ce se afla într-un bar de pe strada Vladimirescu T., din municipiu, o tânără i-a sustras din buzunar telefonul mobil şi a plecat. “Când a sesizat lipsa telefonului, acesta a plecat să o caute, găsind-o în zona Autogării. Fata era însoţită de un tânăr, iar când Claudiu S. i-a cerut să-i restituie telefonul, acesta l-a lovit cu pumnul în faţă”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Acţionând cu operativitate, poliţiştii i-au identificat imediat pe cei doi suspecţi de comiterea tâlhăriei. “Este vorba de Beniamin B., de 16 ani, şi Alexandra G., de 13 ani, ambii din Zalău. Tânărul a fost reţinut de către poliţişti, iar în data de 22 octombrie a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă, Judecătoria Zalău emiţând pe numele lui Beniamin B. un mandat de arestare pentru 19 zile”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Minorul de 16 ani nu se află la prima abatere. Oamenii legii îl suspectează pe acesta că a mai comis o altă tâlhărie, la începutul lunii octombrie, în municipiu, complice fiindu-i aceeaşi minoră.
Dacă va fi găsit vinovat, minorul riscă să ajungă după gratii, pedeapsa legală fiindu-i înjumătăţită. Copila nu va răspunde penal în faţa legii, întrucât are sub 14 ani.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Cineva din Nusfalau 27 octombrie 2012 at 08:25 - Reply

  La impuscat cu el .
  Aduceti Rromu in Simleu Silvaniei ….sa stea cu spate le la Toarasul Militian si apoi sa fie executat.
  De ce nu sint si astia impuscati ?,

  ?
  Ahhhhhh…..am inteles .
  Rominii pot sa fure ,sa tilhareasca …..ei nu sint impuscati.
  Ce Dracu
  Cum sa faci asta ?
  Ne da in judecata si ne pierdem chilotii , plus …..table le si nevestele

Lasa un Raspuns »