La Chirurgie, dupa ce l-a muscat porcul de Craciun

Magazin Salajean 4 decembrie 2007 0

La Chirurgie, dupa ce l-a muscat porcul de Craciun

Sacrificarea porcilor de Craciun se poate lasa, in unele cazuri, cu urmari nu tocmai pe placul proprietarului, a constat un barbat din Maeriste. Omul a vrut, la sfarsitul saptamanii trecute, sa taie porcul, dar animalul nu s-a lasat doborat usor. A reusit sa-l muste pe barbatul de 72 de ani de coapsa stanga si sa-i provoace o sectiune musculara, urmata de un soc hemoragic. Potrivit unui comunicat de presa remis ieri de Spitalul de Urgenta Zalau, barbatul a fost adus la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) in vederea acordarii de ingrijiri medicale. Pacientul a fost tratat la Sectia de Chirurgie, in momentul de fata fiind inca internat, in stare stabila.

Tot vinerea trecuta, la Urgenta a fost adus un tanar de 19 ani, avand diagnosticul de stare post electrocutare. Pe langa ingrijirile pentru acest diagnostic, medicii l-au ajutat pe barbat sa depaseasca si atacul de panica in care intrase, ca urmare a incidentului cu cablurile electrice.

Un alt caz mai deosebit, pe care medicii de la UPU l-au avut in atentie, este cel al unei fetite de doar 8 ani, din Zalau, care a fost adusa la spital cu diagnosticul de lipotomie si intoxicatie cu monoxid de carbon. Cazul a fost, din fericire, unul usor. Pacienta a fost internata pentru supraveghere la Sectia de Pediatrie a Spitalului. De asemenea, medicii au tratat si un copil de 3 ani, din municipiu, adus la Urgenta cu un catel de usturoi in nara stanga.

Alte 96 de persoane au fost diagnosticate cu entorse, plagi, fracturi si contuzii in cele trei zile de week-end, numarul acestor cazuri fiind cu 23 mai mare decat cel inregistrat cu o saptamana in urma.

In total, cadrele medicale au dispus internarea pentru 81 de salajeni din cei 280 care au fost adusi la Urgenta in perioada 30 noiembrie – 2 decembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »