Kaufland-ul se deschide in 23 august

Magazin Salajean 1 august 2007 0

Kaufland-ul se deschide in 23 augustDupa ce proiectul a suferit amanari din cauza alunecarilor de teren cu care s-a confruntat constructorul, hipermarketul Kaufland – primul din Salaj – se va deschide in data de 23 august. Adi Dumitras, sef-proiect in cadrul SC Baupartner SRL (firma constructoare), ne-a declarat ca in prezent se lucreaza la mobilarea interiorului, iar din 8 august va incepe deja comandarea marfii. Receptia oficiala este programata pentru ziua de 22 august, iar in 23 august, hipermarketul va fi deschis publicului larg.

Potrivit sursei citate, complexul comercial va include o cladire cu parter si etaj tehnic (gen hala), pe langa aceasta urmand sa fie pusa la dispozitia clientilor si o parcare gratuita unde vor putea fi garate aproximativ 300 de masini.

Pentru facilitarea accesului in zona, proiectul prevede realizarea unei artere cu doua benzi de circulatie, care sa faca legatura intre Bulevardul Mihai Viteazul si strada Sfanta Vineri. Odata construit hipermarketul, autoritatile locale se asteapta la intensificarea circulatiei in zona, astfel ca la intersectia bulevardului cu strada de acces catre Kaufland va fi amenajat un sens giratoriu. Am inteles din ultimele discutii ca sensul giratoriu a fost deja proiectat. Nu ne vom ocupa, insa, noi de el. Beneficiarul va alege o firma locala care sa se ocupe de lucrari, ne-a spus Adi Dumitras.

Potrivit planului urbanistic de detaliu (PUD), suprafata pe care se amenajeaza hipermarketul are 23.472 de metri patrati, parcela fiind proprietatea SC Kaufland Romania SCS.

Concernul german Kaufland este reprezentat de aproximativ 700 de magazine in Germania, Croatia, Cehia, Slovacia, Polonia si Romania. Kaufland se ghideaza dupa principiul totul sub acelasi acoperis, oferind produse variate ce acopera tot necesarul zilnic. Prin deschiderea hipermarketului de la Zalau, pe piata fortei de munca din Salaj vor fi create 80 de joburi noi. Cu un istoric care incepe in 1930, grupul Lidl&Schwart Co&KG, de care apartine SC Kaufland Romania SCS, numara peste 160.000 de angajati in intreaga Europa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »