Jocul cu focul aprinde… şura

magazinsalajean 24 iulie 2012 0
Jocul cu focul aprinde… şura

Un incendiu de proporţii a izbucnit sâmbătă în gospodăria unui localnic din Drighiu. Se pare că totul ar fi izbucnit după ce copiii proprietarului s-au jucat cu focul în apropierea şurii.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că în incendiu nu au fost răniţi. “Garda de intervenţie Nuşfalău a intervenit sâmbătă pentru a stinge un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din localitatea Drighiu. Cauza probabilă de incendiu a fost jocul copiilor cu focul arzând fânarul, trei tone de plante furajere şi un utilaj agricol, respectiv un car”, a afirmat purtătorul de cuvânt.
Un alt incendiu uriaş a izbucnit pe un teren din apropierea localităţii Cransa. Potrivit sursei citate anterior, pompierii şimleuani au fost solicitaţi vineri pentru stingerea unui incendiu de proporţii izbucnit la vegetaţia uscată. “Cu toate eforturile pompierilor şi al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Crasna, incendiul a mistuit circa opt hectare de vegetaţie uscată. Persoana care a dat foc vegetaţiei nu a fost identificată”, a precizat Jacodi.
Tot la finele săptămânii trecute, pompierii cehani au fost chemaţi să stingă un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Urmeniş. Cauza probabilă de incendiu a fost coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. A ars structura din lemn a acoperişului pe 40 de metri pătraţi. La intervenţie au participat cu o autospecială şi pompierii de la punctul de lucru Fărcaşa, din cadrul Detaşamentului de pompieri Baia Mare.
O altă anexă gospodărească a luat foc sâmbătă noaptea, în localitatea Motiş, având drept cauză probabilă de incendiu coşul de fum deteriorat. La intervenţie au fost chemaţi pompierii din Cehu Silvaniei, însă, până la stingerea flăcărilor, au ars structura din lemn a acoperişului şi 70 la sută din învelişul de ţiglă.
M. O.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »