Jibouan ucis dintr-un pumn

Un adolescent în vârstă de 16 ani din localitatea Jibou a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte. Potrivit informaţiilor furnizate de către procurorul Pompilia Stana, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, luni, 6 noiembrie, Vasile Claudiu K. a intervenit într-un conflict spontan izbucnit între un vecin, în vârstă de 48 de ani, şi un unchi, şi i-a aplicat celui dintâi o lovitură cu pumnul. În urma agresiunii, victima şi-a pierdut echilibrul şi a căzut, lovindu-se în zona capului de bolovanii de pe stradă.

Bărbatul a fost transportat într-o primă fază la Spitalul din Jibou, apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, pentru ca într-un final să fie transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. La trei zile de la agresiune, victima a decedat.

Vasile Claudiu K. a fost reţinut în 10 noiembrie, pentru ca în ziua următoare să fie adus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii Tribunalului Sălaj au aprobat propunerea şi l-au trimis în spatele gratiilor pentru 30 de zile, sub acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte, infracţiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cuprinsă între 6 şi 12 ani.
Aceasta este cea de-a doua faptă soldată cu moartea unei persoane petrecută în Jibou în acest an, după cea din luna mai, când un tânăr de 18 ani şi-a ucis fosta iubită cu mai multe lovituri de cuţit.

Alte articole

Leave a Comment