Jandarmii salajeni, instruiti si testati prin sistemul E-learning

Magazin Salajean 21 decembrie 2011 0

Jandarmii salajeni, instruiti si testati prin sistemul E-learningIncepand de anul viitor, jandarmii salajeni vor trebui sa sustina, periodic, testari pe calculator pentru a demonstra ca isi cunosc meseria si ca isi merita locul de munca. Acest lucru se va realiza prin intermediul unui sistem implementat la nivel national, E-learning, care va deveni functional la inceputul anului urmator si in judetul Salaj.

Inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj, col. Vasile Bocea, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca acest sistem a fost implementat in vederea perfectionarii cadrelor inspectoratului. In cadrul acestui proiect, unitatea a fost dotata cu echipamente de informatica si comunicatii ce permit conexiunea de date in timp real a tuturor salilor de pregatire ce apartin Jandarmeriei Romane. Unitatea noastra are in dotare 21 de calculatoare care vor deservi pregatirii tuturor cadrelor inspectoratului. Asteptam avizarea de la centru pentru a operationaliza acest sistem, cel mai probabil, incepand din luna ianuarie a anului viitor, a declarat Vasile Bocea.

Potrivit acestuia, pregatirea jandarmilor se va face obligatoriu lunar, in raport cu functia detinuta, respectiv cu domeniul de activitate. Pregatirea cadrelor se va realiza sub indrumarea sefilor nemijlociti, precum si a procurorilor, politistilor si judecatorilor, in vederea insusirii procedurilor penale si a legislatiei aferente constatarii contraventiilor si infractiunilor, a precizat seful IJJ Salaj.

Jandarmii care actioneaza in strada pentru mentinerea si ordinea linistii publice vor fi verificati, trimestrial, prin teste de evaluarea cunostintelor sustinute pe calculatoare, in timp ce restul cadrelor unitatii vor fi evaluate doar la finele anului. In paralel cu aceasta testare, jandarmii vor trebui sa treaca si de evaluarea fizica si a sedintelor de tragere. Cei care nu vor promova aceste testari vor fi programati pentru o alta evaluare. La a doua nereusita, jandarmii vor fi trecuti in rezerva. Sunt slabe sanse ca jandarmii unitatii sa nu aiba cunostintele medii generale pentru promovarea acestor testari. Astfel de evaluari au mai avut loc, nefiind cazuri in care cadrele unitatii sa nu treaca testarile, a mentionat col. Vasile Bocea. Potrivit acestuia, au existat putine cazuri in care unii jandarmi dintre cei testati au fost nevoiti sa fie supusi unei noi evaluari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »