Jandarmii salajeni, de paza la semifinala Cupei EHF

Magazin Salajean 30 martie 2012 0

Jandarmii salajeni, de paza la semifinala Cupei EHFJandarmii salajeni vor asigura astazi si maine masurile de ordine publica pe timpul disputarii partidelor internationale de handbal dintre echipa locala H.C. Zalau si C.B. Mar Alicante (Spania), din cadrul semifinalei Cupei EHF. Potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Salaj, efectivele de jandarmi vor fi pregatite sa intervina pentru restabilirea ordinii publice in interiorul bazei sportive in situatia in care se constata ca, in urma producerii unor acte de violenta, este pusa in pericol viata sau integritatea corporala a spectatorilor, sportivilor, oficialilor, personalului de ordine si siguranta sau a celorlalti participanti.

In acest sens, jandarmii aduc la cunostinta suporterilor obligatiile pe care le au pe timpul desfasurarii competitiilor sportive, precum si ce le este interzis prin lege in apropierea si in interiorul bazelor sportive. Mai precis, suporterii trebuie sa respecte cu strictete masurile stabilite de organizatori si fortele de ordine, pe traseele de deplasare catre sau de la locurile de desfasurare a competitiilor si jocurilor sportive, in apropierea si in interiorul bazelor sportive. La solicitarea fortelor de ordine sau a personalului de ordine si siguranta, au obligatia de a prezenta documentele de acces si, dupa caz, actele de identitate, precum si materialele de publicitate vizuala aflate asupra lor. Spectactorul care refuza sa se supuna controlului corporal sumar si al bagajelor, efectuat de personalul de ordine si siguranta, sau care savarseste, inainte de a intra in arena sportiva ori in momentul intrarii, fapte de natura penala sau contraventionala in legatura cu competitia sau jocul sportiv respectiv nu i se permite accesul in arena sportiva. Este interzis patrunderea in incinta bazei sportive ori, dupa caz, a arenei sportive fara documente de acces sau prin incalcarea normelor legale de acces stabilite de organizator. Spectactorii nu au voie sa patrunda in stare vadita de betie sau sa consume bauturi alcoolice in arena sportiva, sa introduca in arena sportiva inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afise, steaguri sau alte suporturi ce contin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu continut obscen. De asemenea, este obligatorie parasirea imediata a arenei sportive, daca masura evacuarii a fost dispusa de catre personalul de ordine si siguranta sau de catre fortele de ordine. In plus, spectactorilor le este interzis sa savarseasca fapte, acte sau gesturi obscene, sa profereze ori sa scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum si amenintari cu acte de violenta impotriva celorlalti spectatori, oficiali, jucatori sau a bunurilor acestora.

In situatia incalcarii prevederilor acestei legi, persoanele in cauza risca sanctiuni contraventionale, in functie de fapta comisa sau interzicerea accesului la competitiile si jocurile sportive, de genul celor la care acestia au savarsit fapta. Pentru evitarea oricaror incidente, jandarmii recomanda suporterilor sa respecte regulile stabilite de organizatori si sa solicite, ori de cate ori este nevoie, sprijinul fortelor de ordine publica, fie prin contact direct, fie prin apelarea numarului unic de urgenta 112.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »