Jandarmii sălăjeni intră in şedinţă pentru combaterea violenţei in sport

Magazin Salajean 7 februarie 2012 0

Jandarmii sălăjeni intră in şedinţă pentru combaterea violenţei in sportModificările legislative apărute in prevenirea şi combaterea violenţei in sport vor fi discutate intr-o şedinţă de lucru programată pentru ziua de miercuri de către conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj. La şedinţa de lucru sunt invitaţi să participe, alături de cadrele unităţii, şi factorii responsabili pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice cu ocazia competiţiilor sportive.

Potrivit informaţiilor furnizate de Compartimentul informare şi relaţii publice din cadrul Jandarmeriei Sălaj, această intalnire are ca scop aducerea la cunostinţa participanţilor despre modificările apărute prin adoptarea acestei legi, obligaţiile ce revin organizatorilor de competiţii sportive şi societăţilor specializate de protecţie şi pază, precum şi cunoasterea situaţiei referitoare la posibilităţile acestora din urmă de a face faţă la nivel local cu personal şi mijloace, la viitoarele solicitări ale organizatorilor de competiţii sportive, in vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă in incinta arenelor sportive. De asemenea, jandarmii sălăjeni vor organiza in perioada 13-17 februarie, la sediul unităţii, instruirea pentru obţinerea atestatului profesional de către personalul care execută activităţi de asigurare a ordinii şi siguranţei in incinta arenelor sportive. Cei interesaţi pentru obţinerea acestui atestat se pot inscrie pană in data de 9 februarie, la sediul unităţii.

Legea nr.10 din 6 ianuarie 2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive va intra in vigoare in data de 13 februarie a anului in curs.

Noile norme stabilesc măsuri pentru stoparea violenţei la compeţiile sportive, cum ar fi: inăsprirea pedepselor, dublarea cuantumului amenzilor, avize suplimentare care trebuie obţinute de firmele de pază la stadioane, cursuri specializate pentru personalul de pază etc. O altă noutate adusă de prezentul act normativ se referă la persoanele faţă de care s-a dispus măsura interzicerii accesului sub forma celei de siguranţă, de natură penală, care au obligaţia ca, pe timpul desfăşurării jocurilor sportive pentru care s-a dispus măsura respectivă să se prezinte la cel mai apropiat sediu al poliţiei, jandarmeriei sau poliţiei de frontieră. In acest sens, după aplicarea măsurii de siguranţă, unitatea de jandarmi competentă teritorial ii notifică celui in cauză această obligaţie, ocazie cu care ii sunt comunicate acestuia următoarele: o prezentare a competiţiilor sau jocurilor sportive pentru care se aplică măsura de siguranţă, precum şi a locurilor şi datelor de desfăşurare a acestora, prezentare a celor mai apropiate sedii ale poliţiei, jandarmeriei şi ale poliţiei de frontiera faţă de domiciliul sau, după caz, reşedinţa celui in cauză, identitatea monitorilor de securitate care gestioneaza situaţia clubului sportiv al cărui susţinător este cel in cauză şi numerele de telefon la care aceştia pot fi contactaţi, precum şi o prezentare a eventualelor sancţiuni aplicabile in cazul incălcării interdicţiei. Printre alte prevederi, se menţionează că pătrunderea sau incercarea de pătrundere fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu inchisoare de la şase luni la un an şi măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de la un an la doi ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »