Jandarmii sălăjeni împart amenzi din abundenţă

Magazin Salajean 1 aprilie 2011 0

Jandarmii sălăjeni împart amenzi din abundenţă

Aproximativ 400 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în primele trei luni ale anului în curs, de către jandarmii sălăjeni, ceea ce reprezintă o dublare a numărului amenzilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit inspectorului şef al IJJ Sălaj, colonel Vasile Bocea, valoarea totală a sancţiunilor aplicate anul acesta a depăşit suma de 62.000 de lei. În perioada analizată, structurile de ordine publică ale unităţii şi-au îndeplinit atribuţiile, prin participarea la asigurarea ordinii publice la manifestări cu public numeros, la intervenţia şi restabilirea ordinii publice, participarea la acţiuni punctuale de combatere a fenomenului infracţional în zonele şi locurile cu potenţial criminogen ridicat, precum şi executarea de misiuni de menţinere a ordinii publice prin sistemul patrulelor de jandarmi mobile pe mijloace auto sau pedestre.

Totodată, au fost efectuate misiuni specifice la solicitarea executorilor judecătoreşti şi puse în executare mandatele de aducere. Astfel, în urma desfăşurării misiunilor de ordine publică, în primele trei luni ale anului au fost aplicate 400 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 62.610 lei, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost constatate 210 sacţiuni în valoare de aproape 69.000 de lei, a afirmat Bocea.

De la începutul acestui an, jandarmii au constatat 40 de infracţiuni, dintre care 25 în cadrul patrulelor mixte formate cu echipaje ale altor instituţii colaboratoare iar celelalte independent.

Conform sursei citate, în perioada analizată au fost executate un număr de 1.232 de misiuni, 172 dintre acestea fiind misiuni executate pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere în instanţă. Pe segmentul misiunilor de pază şi protecţie instituţională, în această perioadă, nu s-au înregistrat la nivelul unităţii evenimente negative în executarea acestora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »