Jandarmii organizează “Ziua Porţilor Deschise”

Magazin Salajean 31 martie 2011 0

Jandarmii organizează “Ziua Porţilor Deschise”

Cu ocazia aniversării Zilei Jandarmeriei Române, sărbătorită anual la data de 3 aprilie, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj şi-a planificat o serie de activităţi ce au loc în aceste zile. De la competiţii sportive între cadrele unităţii, la evenimente precum Ziua Porţilor Deschise şi alte activităţi festive.

Potrivit inspectorului şef al IJJ Sălaj, colonel Vasile Bocea, aniversarea a 161 de ani de la constituirea instituţiei reprezintă deopotrivă, un prilej de bilanţ, de evocare a tradiţiilor, de omagiere a înaintaşilor, dar şi de prospectare profesională.

Între momentele cu semnificaţie aparte de la mijlocul secolului XIX, istoria naţională consemnează şi data de 3 aprilie 1850, care marchează un pas înainte în procesul de configurare timpurie a autorităţilor menite să vegheze la siguranţa cetăţeanului şi bunul mers al rânduelilor publice. Cu această ocazie, unitatea noastră organizează şi desfăşoară o serie de activităţi, atât pentru cadrele unităţii, cât şi pentru cetăţenii interesaţi de activitatea jandarmilor sălăjeni, a declarat colonelul Bocea.

Printre evenimentele desfăşurate se numără competiţiile sportive de minifotbal, volei şi tenis de masă între cadrele unităţii, precum şi cu echipe ale instituţiilor cu care colaborăm. De asemenea, în cursul zilei de astăzi, va fi amplasat în centrul oraşului un punct de informare a cetăţenilor despre munca jandarmilor, dar şi pentru depunerea unor eventuale sesizări. Ziua de vineri a fost declarată Ziua Porţilor Deschise, eveniment în cadrul căruia vor fi organizate şi exerciţii demonstrative ale luptătorilor jandarmi, dar vor fi prezentaţi vizitatorilor şi câinii unităţii.

În cursul zilei de luni, la sediul unităţii, în prezenţa oficialităţilor locale va fi organizat un ceremonial militar şi religios pentru sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »