Jandarmii isi evalueaza activitatea

Magazin Salajean 7 septembrie 2007 0

Jandarmii isi evalueaza activitatea

* in primele opt luni ale acestui an jandarmii salajeni au executat 603 misiuni de restabilire a ordinii publice

Efectivele de jandarmi salajeni au desfasurat in decursul a opt luni activitati specifice in scopul identificarii si cunoasterii locurilor si mediilor favorabile savarsirii infractiunilor.

Ofiterul de relatii publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj, lt. Cristian Bolfa, ne-a declarat ca s-au desfasurat actiuni cu caracter descurajator in localitatile, cartierele si locurile unde se concentreaza elemente turbulente, violente sau infractoare.

Au fost investigate persoanele depistate in timpul misiunilor executate cu privire la infractiunile comise si s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale, a afirmat lt. Bolfa.

Misiunile specifice de ordine publica au avut la baza analiza situatiei operative din zona de responsabilitate, atat pe segmentul misiunilor de mentinere, asigurare, restabilire a ordinii publice, cat si pe segmentul misiunilor executate in cooperare cu alte institutii.

603 misiuni de patrulare in Zalau

Toate misiunile de patrulare a jandarmilor salajeni s-au desfasurat cu precadere in municipiul Zalau. Au fost constatate 71 de infractiuni si au fost aplicate 185 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 40.350 de lei. Totodata, au fost prinsi 86 de infractori, a adaugat lt. Cristian Bolfa.

De asemenea, s-au efectuat 39 de actiuni punctuale in zonele de interes operativ si mediile cu infractionalitate ridicata, unde s-au constatat 13 infractiuni cu 15 faptuitori prinsi.

Jandarmii au mai asigurat ordinea publica la sapte manifestari de protest, 76 evenimente culturale, 16 competitii sportive. In urma acestora, au fost constatate 11 infractiuni si au fost aplicate 90 de amenzi in cuantum de 27.500 de lei.

In cadrul misiunilor de restabilire a ordinii pubilce s-a intervenit la 112 solicitari la numarul de telefon <<956>> si la 85 solicitari la telefonul <<112>>.

In urma acestor misiuni, la nivelul IJJ Salaj s-au constatat 128 de infractiuni cu 145 de faptuitori, acestia savarsind infractiuni de lovire, furt calificat, distrugere, abuz de incredere, amenintare. Pe linia constatarii faptelor de natura contraventionala s-au aplicat 567 de sanctiuni la Legea 61/1991 privind restabilirea ordinii si linistii publice si la HG 427/2004, in valoare de 133.530 de lei, a conchis lt. Bolfa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »