Jandarmii au început în forţă noul an

Mihaela Oprea 17 ianuarie 2013 4
Jandarmii au început în forţă noul an

Peste 100 de sancţiuni contravenţionale au aplicat jandarmii sălăjeni, în primele două săptămâni din acest an, cetăţenilor certaţi cu legea. Majoritatea amenzilor au fost pentru consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, pentru acte sau gesturi obscene şi scandaluri.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, a declarat că numărul amenzilor aplicate în perioada analizată este mult mai ridicat decât în acelaşi interval de anul trecut. “În primele două săptămâni din acest an au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, de două ori mai multe decât într-o lună obişnuită. Printre contravenţii se numără: acte sau gesturi obscene, apelarea la mila publică, producerea sau participarea la scandal, tulburarea ordinii şi liniştii publice prin strigăte, precum şi refuzarea legitimării în faţa cadrelor în misiune. Dintre sancţiunile aplicate, 77 au fost amenzi în valoare totală de 12.850 de lei, restul fiind avertismente scrise”, a afirmat Micle.
Potrivit acestuia, în misiunile executate, jandarmii au constatat patru infracţiuni. “Trei dintre infracţiuni au constat în deţinerea şi vânzarea de bunuri supuse accizelor vamale pentru care nu au fost achitate aceste taxe, iar una în fapta de lovire şi alte violenţe”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Misiunile desfăşurate de jandarmi au fost pentru prevenirea fenomenului infracţional şi contravenţional la nivelul întregului judeţ, atât independent cât şi în sistem integrat, în cooperare cu poliţiştii.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. unu 17 ianuarie 2013 at 16:16 - Reply

  INTREBAREA ESTE CATE VOR FII PLATITE? FOARTE MULTE AJUNG IN INSTANTA ANULATE.. SAU IN DEBIT .

 2. lazzar..... 17 ianuarie 2013 at 18:39 - Reply

  SE MAI BAT CU POLITISTII?

 3. Anonim 17 ianuarie 2013 at 22:13 - Reply

  sunteti foarte timizi in aplicarea legii.se vede ca nu sunteti profesionisti.toate amenzile contestate sunt anulate de instante.se observa o bijbiiala la aceasta arma.

 4. Anonim 18 ianuarie 2013 at 13:40 - Reply

  daca nu sunt amenzile platite dupa ce se mai aplica?e ca si cum ai arunca niste bani pe fereastra,aceste organe sunt platite dar rezultate ioc;. acuzatul isi poate continua for ever mitocaniile si calomniile pentru ca stie -nu va plati amenda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasa un Raspuns »