Jandarmii actioneaza preventiv in scoli, pentru combaterea violentei juvenile

Magazin Salajean 10 aprilie 2012 0

Jandarmii actioneaza preventiv in scoli, pentru combaterea violentei juvenileSase unitati de invatamant au fost in atentia jandarmilor salajeni, in perioada 4-6 aprilie, in vederea cresterii gradului de siguranta civica in zona institutiilor de invatamant preuniversitar. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Isaia Micle, aceste actiuni au avut ca scop prevenirea si informarea elevilor cu privire la adoptarea unui comportament civic, atat pe parcursul orelor de curs, cat si inafara programului de scoala. Jandarmii le-au prezentat elevilor aspecte ale fenomenului violentei si formele acestuia, care au luat amploare in ultima perioada de timp in randul minorilor, dar si aspecte legate de efectele pe care aceasta le genereaza. De asemenea, echipajele unitatii le-au adus la cunostinta importanta respectarii normelor de conduita si a legii, precum si masuri de prevenire a unor astfel de evenimente, enumerand consecintele pe care le pot suporta cei care au un comportament antisocial, atat pe timpul cat sunt la scoala cat si in timpul lor liber. Cei prezenti au participat activ la discutii manifestandu-si interesul pentru problemele prezentate si dorinta ca astfel de activitati sa fie organizate si in viitor, a declarat purtatorul de cuvant.

Scolile vizate au fost: Liceul Sportiv Avram Iancu si Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu din Zalau, Grupul Scolar Industrial din Sarmasag, Scoala Gimnaziala Somes Odorhei, Colegiul National Simion Barnutiu si Scoala Horea din Simleu Silvaniei.

Potrivit sursei citate anterior, cadrele Jandarmeriei Salaj desfasoara periodic actiuni in baza parteneriatelor educationale incheiate cu institutii de invatamant preuniversitar din judet, astfel incat elevii sa cunoasca cadrul legislativ pe anumite domenii de interes, reducandu-se astfel numarul faptelor de natura sa afecteze siguranta si linistea acestora si a activitatii educative.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »