Invitatie la sarbatoarea Cosmosului, in Zalau

Magazin Salajean 6 octombrie 2011 0

Invitatie la sarbatoarea Cosmosului, in Zalau

Copiii sunt invitati astazi, incepand cu ora 17, pe platoul din fata Prefecturii Salaj, pentru a participa la actiunea Cu mic, cu mare… prin UNIVERS!, organizata in cadrul Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic. Elevii din cadrul a opt unitati de invatamant din municipiul Zalau vor prezenta materiale si proiecte prin care isi exprima viziunea in ce priveste universul.

Organizatorii evenimentului sunt profesorii Maria Pop, din cadrul Colegiului Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian si Florentina Ciunt, de la Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu din Zalau. Potrivit acestora, elevii vor expune pe platou expozitii de fotografii, postere, desene dedicate spatiului, machete ale sistemului solar, rachetomodele si multe astfel de materiale de promovare a educatiei spatiale. In cadrul evenimentului vor fi desemnate cele mai bune proiecte realizate de elevi.

Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic, in perioada 4-10 octombrie, este o sarbatoare internationala a spatiului si, mai ales, a contributiilor pe care spatiul le aduce in imbunatatirea vietii pe pamant. Actiunea desfasurata astazi la Zalau este inscrisa pe site-ul international al acestui eveniment mondial, respectiv pe www.worldspaceweek.org.

In cursul anului trecut, aceasta saptamana dedicata spatiului cosmis a fost marcata in 25 de judete din Romania, fiind organizate 142 de manifestari in scoli, licee, gradinite si universitati, coordonate de Agentia Spatiala Romana. Acestea au facut ca tara noastra se se situeze pe primul loc in lume.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »