Intr-o singura luna, peste 180 de amenzi aplicate de jandarmi

Magazin Salajean 7 mai 2012 0

Intr-o singura luna, peste 180 de amenzi aplicate de jandarmiJandarmii salajeni au aplicat peste 180 de amenzi contraventionale, la care se adauga si 106 avertismente scrise, urmare misiunilor desfasurate pe parcursul lunii trecute. Valoarea totala a amenzilor depaseste suma de 30.000 de lei.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Isaia Micle, a declarat ca in luna aprilie au fost executate 471 de misiuni pentru linistea si siguranta cetatenilor. Cele mai multe, respectiv 357, au fost misiunile de mentinere si asigurare a ordinii publice in zonele pietelor, targurilor si oboarelor, a institutiilor de invatamant, pe timpul manifestarilor sportive si cultural-artistice desfasurate atat in municipiul Zalau, cat si la nivelul intregului judet. Pe langa acestea, au mai fost executate 75 de actiuni de interventie pentru punerea in aplicare a mandatelor de aducere si 24 de actiuni executate in cooperare cu alte institutii. Toate aceste misiuni au avut ca obiectiv cresterea gradului de siguranta a cetatenilor si prevenirea si combaterea infractionalitatii, a declarat Isaia Micle.

Potrivit sursei citate, pe linia constatarii faptelor de natura contraventionala au fost aplicate 181 de amenzi contraventionale in valoare de 30.850 de lei si 106 avertismente scrise. Majoritatea sanctiunilor au fost pentru provocarea si participarea la scandal, consum de alcool pe domeniul public si injurii si expresii jignitoare.

De asemenea, in perioada analizata, echipajele de jandarmi au intervenit pentru solutionarea a 15 sesizari telefonice venite din partea unor cetateni pe numarul unic pentru apeluri de urgente 112 si pe numarul inspectoratului 0260 – 669722. In plus, in urma misiunilor executate au fost constatate zece infractiuni, dintre care patru infractiuni independent iar alte sase in cadrul actiunilor organizate cu efective ale Politiei pe linia prevenirii si combaterii fenomenului infractional si contraventional.

In intervalul de referinta, jandarmii au asigurat paza si protectia la un numar de 16 obiective, efectuand 44 de transporturi de valori apartinand Administratiei Finantelor Publice Salaj, 145 de transporturi corespondenta clasificata, precum si doua transporturi de produse cu caracter special.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »