Intr-o saptamana: Agentii comunitari au dat amenzi de peste 7.000 de lei

Magazin Salajean 23 aprilie 2010 0

Intr-o saptamana: Agentii comunitari au dat amenzi de peste 7.000 de lei

In doar o saptamana, agentii Politiei Comunitare (PC) Zalau au aplicat cetatenilor amenzi in valoare de peste 7.000 de lei. Cu cele mai multe sanctiuni contraventionale insotite de amenzi s-au ales soferii care si-au parcat autoturismele in alte locuri decat cele special amenajate, respectiv 24 de persoane. Pentru ca au aruncat resturi de tigari, coji de seminte, ambalaje etc. pe domeniul public au fost sanctionate 16 persoane, iar alte zece au primit amenzi pentru folosirea fara drept a echipamentelor de joaca din parcuri avand varsta mai mare decat cea permisa in regulamentul de functionare. Si pentru tulburarea ordinii si linistii publice, agentii comunitari au piscat la buzunar opt persoane care au ascultat muzica la un volum prea ridicat.

Pentru apelarea la mila publica a unor persoane apte de munca au fost aplicate cinci sanctiuni contraventionale si trei persoane au fost sanctionate deoarece au consumat alcool pe domeniul public. In total, in perioada 15-22 aprilie, agentii comunitari au aplicat 82 de sanctiuni contraventionale, dintre care 40 cu amenda si 42 cu avertisment. Valoarea totala a amenzilor este de 7.450 de lei, a afirmat purtatorul de cuvant al PC Zalau, Lucian Trif. In aceeasi perioada, agentii comunitari au raspuns la 37 de sesizari ale cetatenilor, din care 22 au fost rezolvate pe loc, iar restul de 15 au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare.

Tot zilele trecute, agentii comunitari au reusit sa-l identifice pe numitul Iuliu M. in varsta de 19 ani, din Hodod, judetul Satu Mare, care, in noaptea de 16 spre 17 aprilie, in jurul orei 4:20, a incendiat containerele de pe strada Aleea Astrei din municipiu, in zona blocului G160, acestea fiind distruse in intregime. Minorul a fost predat agentilor de la Politia Municipiului Zalau pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul savarsirii infrac-tiunii de distrugere.

In cadrul actiunilor de patrulare, miercuri, in jurul orei 21:20, agentii comunitari i-au identificat, in apropierea magazinului Kaufland, pe Marius V. si Calin B., care aveau asupra lor teava a carei provenienta nu a putut fi justificata. Din verificarile efectuate, s-a constatat ca teava a fost sustrasa de la o societate comerciala din apropiere, iar acestia au fost ajutati de Aurel M., care a fugit de la locul in care au fost surprinsi cei doi, ne-a spus Lucian Trif. Cei doi au fost predati organelor de politie pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul infractiunii de furt.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »