Intr-o saptamana, 40 de permise auto suspendate

Magazin Salajean 5 iulie 2010 0

Intr-o saptamana, 40 de permise auto suspendate

Nu mai putin de 40 de soferi au ramas fara permisele de conducere, in saptamana 25 iunie – 1 iulie, prinsi de politisti incalcand regulile de circulatie pe drumurile Salajului. Potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, in perioada mentionata, lucratorii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat 22 de fapte de natura penala si 1.036 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 105.000 de lei. Majoritatea sanctiunilor, anume 857, le-au revenit conducatorilor auto, dintre care 490 celor care au condus autovehicule cu viteza peste limita legala. Pe langa amenda, 40 de soferi au ramas si fara permisele auto, dintre care: cinci – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, noua – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe ora, zece – pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire, si 16 – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept, ori ca urmare a circulatiei pe contrasens.

Totodata, politistii au ars la buzunare si 133 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, precum si 44 de biciclisti si mopedisti neechipati corespunzator in trafic.

Pentru identificarea contravenientilor in trafic, in vederea reducerii numarului de accidente, la nivelul judetului politistii vor derula, pentru saptamana in curs, o serie de actiuni preventive. Astazi sunt vizati in trafic pietonii si soferii angajati in depasirile neregulamentare, maine vitezomanii, iar miercuri din nou pietonii. Biciclistii si carutasii vor fi opriti pentru controale in trafic in cursul zilei de joi. Vineri, politistii vor actiona pentru depistarea soferilor care depasesc viteza ori depasesc neregulamentar, iar in weekend, vor lua in vizor motociclistii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »