Intoxicati cu ciuperci si muscati de capuse

Magazin Salajean 29 iunie 2010 0

Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau continua sa fie asaltata de salajeni, numai la sfarsitul saptamanii trecute prezentandu-se pentru ingrijiri medicale de urgenta aproape 350 de pacienti. Dintre acestia insa doar 84 au reprezentat cazuri reale de urgenta, celelalte fiind de competenta medicilor de familie. Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, Codruta Puscas, ne-a declarat ca la acest sfarsit de saptamana s-au inregistrat cu 13 cazuri de amigdalita in plus fata de cele tratate weekend-ul anterior, respectiv 30 de pacienti, cu sase cazuri de politraumatism prin agresiune mai mult, respectiv sapte persoane, precum si 18 pacienti bolnavi de bronsita, mai mult cu cinci cazuri.

Dintre cazurile speciale se numara doi pacienti intoxicati cu ciuperci. Este vorba de un barbat in varsta de 59 de ani, din localitatea Tusa, care a fost diagnosticat cu insuficienta renala acuta in urma intoxicatiei acute cu ciuperci. Acesta a fost tratat la UPU, dupa care a fost transferat la Clinica de Nefrologie din Cluj-Napoca. Celalalt pacient este o femeie in varsta de 72 de ani, din Babeni, cu gastroduodenita acuta post ingestie de ciuperci. Aceasta a fost tratata la Sectia de Urgente a spitalului, insa nu a necesitat spitalizarea.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean a mentionat ca la finele saptamanii s-au prezentat la spital si doua persoane adulte, de peste 50 de ani, muscate de capusa, si tot doua persoane muscate de caini.

In total, din cei 347 de pacienti prezentati si tratati la UPU, doar 84 au necesitat tratament in cadrul spitalului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »