INTERVIU: Petru Stan la Rotisorul politic

Magazin Salajean 19 octombrie 2006 0

INTERVIU: Petru Stan la Rotisorul politicSub nici o forma nu vor fi alegeri anticipate. Sunt povesti

Emisiunea Rotisorul politic continua la Radio Transilvania Zalau, in fiecare vineri, in direct, de la ora 12. Invitatul, clientul meu de saptamana trecuta a fost senatorul Petru Stan, presedintele PRM Salaj. Va ofer o sinteza a acestei emisiuni.

PSD, singurul partid care pierde

Rep.: PRM este impotriva actualei puteri sau este impotriva tuturor?

Petru Stan: PRM nu este impotriva actualei puteri, atata timp cat legile pe care le promoveaza puterea sunt legi in interesul national, in interesul cetatenilor Romaniei. Noi suntem contra puterii doar atunci cand legile pe care le promoveaza nu sunt in concordanta cu interesul national. Sa va dau un exemplu. Legea privind statutul minoritatilor, initiata de UDMR, dar, de fapt, legea a fost a Guvernului. Noi nu putem sa votam o asemenea lege. Sigur, exemple sunt foarte multe.

Rep.: D-le Stan, se discuta mult, nu numai in ultima vreme, despre Basescu, despre clasa politica, despre reformarea acestei clase politice, despre o gramada de alte lucruri, dar nu se discuta despre aderarea la Uniunea Europeana, spre exemplu. Asa, foarte pe scurt, care este opinia dvs.?

P.S.: Sigur ca viata politica din Romania la ora actuala este zbuciumata. Aparent sunt certuri intre presedinte si premier, intre PNL si PD, PSD nu stie cu cine este, practic ar crea impresia ca nu se stie ce guvernare avem. Din fericire, atat PNL, cat si PD au oameni de echilibru si cand sunt prezenti in Senat toate legile pe care si le propun trec, fiindca se mobilizeaza. Cand nu se mobilizeaza, sigur aceste legi se amana, dar pana la urma totusi trec. Nu cred in alegeri anticipate. Sub nici o forma nu vor fi alegeri anticipate. Sunt povesti. Intram in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Nu putem declansa a doua zi dupa intrarea in UE schimbarea Guvernului. Cert este ca din tot acest joc politic, dupa parerea mea, pierde PSD, care ar trebui sa duca o adevarata lupta parlamentara, sa elaboreze legi, sa critice, nu sa fie de acord cand cu legea PD, cand cu legea PNL, chiar daca unele dintre aceste legi sunt absurde. Cred ca PSD este singurul partid care pierde. (…)

Rep.: D-le Stan, constat cu o oarecare surprindere ca sunteti mai critic la adresa PSD decat la adresa actualei puteri…Cum explicati acest lucru?

P.S.: Noua ne-ar placea ca PSD sa fie alaturi de noi in Opozitie, sa reprezinte adevarata opozitie. Fiindca PSD are oameni de mare valoare in Parlamentul Romaniei, oameni care cunosc toate problemele Romaniei, au dat dovada de multe ori de acest lucru. Noi am dori sa vedem un PSD activ, asa cum au inceput ieri, cu acea actiune Strada. Da, a fost o actiune buna. Dar asa ceva trebuia sa faca pana acum de zeci de ori. In primul rand, activitate parlamentara. Prezenta mai serioasa in Parlament. Sa arate ca Opozitia din Romania este o opozitie constructiva. (…)

UDMR, cel mai mare dusman al poporului roman

Rep.: PRM, mi se pare, este singurul partid care inca nu a fost la putere, cu toate ca a fost acea perioada a patrulaterului rosu, cand, sa spunem, a cochetat cu puterea. Va pare rau ca nu a fost pana acum PRM la putere?

P.S.: Da, imi pare foarte rau ca PRM nu a fost la putere. Altele erau regulile i legile care erau in Romania la ora actuala. Dar va veni si timpul nostru. Eu cel putin asa cred. O data cu intrarea in UE, cu siguranta vom intra si noi intr-o alianta, dar noi nu intram cochetand in stanga, si in dreapta, numai in conditiile in care principiile noastre nu sunt, sub nici o forma, alterate. (…)

Rep.: Si tot pe acest stil, cu mesaj nationalist

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »