Interventii la foc automat pentru pompierii salajeni

Magazin Salajean 15 mai 2012 0

Interventii la foc automat pentru pompierii salajeniPompierii salajeni au avut un sfarsit de saptamana extrem de incarcat: patru incendii, o tentativa de suicid si o deblocare de usa. Din fericire, in niciunul dintre cazuri nu s-au inregistrat pierderi de vieti oamenesti, evenimentele soldandu-se doar cu pagube materiale.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, a declarat ca prima interventie a fost inregistrata vineri seara, pompierii zalauani fiind solicitati pentru stingerea incendiului izbucnit la o autoutilitara aflata la iesirea din localitatea Criseni spre Cehu Silvaniei. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic al curentului electric. Au ars piese ale motorului, cabina si interiorul ei, a declarat purtatorul de cuvant.

In noaptea de vineri spre sambata, Garda de interventie Nusfalau a fost solicitata sa intervina pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexa gospodareasca din localitatea Mal. Cauza probabila de incendiu a fost utilizarea unui aparat de sudura fara respectarea normelor de protectie. A ars acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 20 de metri patrati si materiale lemnoase din structura acoperisului.

Un alt incendiu a izbucnit sambata la o anexa gospodareasca (sura) in localitatea Cerisa, comuna Halmasd. Cauza probabila de incendiu a fost jocul unui copil cu focul, care, aflat in plasament la o familie, a generat incendiul. Au ars materiale depozitate in anexa (doua tone de fan, lemne de foc) acoperisul pe 20 de metri patrati si un hambar de lemn cu porumb.

Tot in aceeasi zi, pompierii au fost solicitati sa salveze o femeie in varsta de 52 de ani, care s-a aruncat in apele Somesului, intre localitatile Cormenis si Lozna, in incercarea de a-si lua viata. Aceasta era cunoscuta ca avand probleme psihice. Pana la sosirea echipajelor la fata locului, aceasta a fost salvata de catre oamenii aflati in zona. Femeia a fost preluata de o ambulanta si transportata la spital.

Duminica seara, Sectia de pompieri Jibou a intervenit pentru a stinge un incendiu la o sura din localitatea Vadurele. Cauza probabila de incendiu a fost fumatul in locuri nepermise, proprietarul fumand in pod in timp ce executa niste lucrari. Au ars circa 100 de metri patrati din acoperis, 300 de kilograme de fan si materiale lemnoase din acoperis.

Si Detasamentul de pompieri Zalau a intervenit, in aceeasi seara, pentru a debloca usa unui imobil dintr-un imobil de pe strada Corneliu Coposu, din Zalau. Pompierii, ajunsi la fata locului, au intervenit cu ajutorul scarii de fereastra, pe geamul de la sufragerie, pentru a deschide usa pe interior.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »