Intervenţie la un accident chimic în Zalău

Magazin Salajean 17 iunie 2011 0

Intervenţie la un accident chimic în Zalău

Pompieri, poliţişti, jandarmi şi alte echipaje de intervenţie în cazuri de urgenţă au participat, în cursul zilei de ieri, la un exerciţiu în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în cazul producerii unui accident chimic la S.C. OMV Petrom S.A. Bucureşti – Depozitul Rezervă de Stat Zalău, de pe strada Lupului din municipiu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum (ISU) al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, această acţiune a fost organizată tocmai în scopul urmăririi modului şi timpului de reacţie al echipajelor de intervenţie. Astfel, au fost verificate următoarele: modul organizare a cooperării şi modul de acţiune a forţelor participante pentru stingerea incendiului izbucnit la depozitul de produse petroliere, modul de funcţionare a sistemelor de înştiinţare, alarmare la operatorul economic precum şi funcţionarea instalaţiilor de alimentare cu apă: hidranţi, bazine de alimentare şi tunuri fixe.

La exerciţii au participat cadre ale Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă reprezentate de Grupa operativă a ISU Sălaj, Detaşamentul de pompieri Zalău, Secţiile de pompieri Jibou şi Şimleu Silvaniei, Gărzile de intervenţie Cehu Silvaniei şi Nuşfalău. Alte forţe implicate au fost: conducerea S.C. OMV Petrom S.A. Bucureşti – Depozitul Rezervă de Stat Zalău, echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei sălăjene, precum şi lucrători ai Serviciului de Ambulanţă Zalău. Comanda unităţii s-a declarat mulţumită de operativitatea dovedită de forţele implicate în acest exerciţiu.

Autoturism lovit de un tren marfar

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a scăpat ca prin urechile acului, după ce maşina în care se afla a fost lovită, miercuri, de un tren marfar, la trecerea la nivel de cale ferată din localitatea Mirşid. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, evenimentul s-a petrecut miercuri după-amiază, în jurul orei 19, când bărbatul de 51 de ani, aflat la volanul autoturimului, nu s-a asigurat la trecerea la nivel de cale ferată şi a fost acroşat de un tren marfar. Din fericire, impactul a survenit tocmai când maşina aproape trecuse calea ferată, fiind acroşată doar partea stângă din spate a autoturismului, respectiv aripa şi farul. Nu s-au înregistrat victime, decât pagube materiale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »