Internat în camera de izolare: Un pacient din Jibou şi-a dat foc la pat

magazinsalajean 15 iulie 2012 0
Internat în camera de izolare: Un pacient din Jibou şi-a dat foc la pat

Pompierii sălăjeni au intervenit în week-end pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Jibou, focul fiind aprins de un bolnav internat în camera de izolare. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, Lucian Jacodi, ne-a declarat că pacientul, în vârstă de 52 de ani, a dat foc saltelei de burete din pat. Până să ajungă pompierii la faţa locului, o angajată a Centrului a încercat să stingă flăcările şi a suferit arsuri uşoare la picioare, drept pentru care a fost transportată de o ambulanţă la Spitalul Orăşenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Tot la finalul săptămânii trecute, Garda de Intervenţie Nuşfalău a fost solicitată în localitatea Plopiş, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un foişor de vânătoare. Potrivit sursei citate, incendiul a pornit după ce un bărbat a încercat să dea foc unor cuiburi de viespi, dar flăcările s-au extins cu rapiditate la foişorul din lemn. În ciuda intervenţiei promte a pompierilor, foişorul a fost distrus 60 la sută.
O altă situaţie în care a fost necesară intervenţia echipajelor ISU Sălaj a fost înregistrată, în week-end, la Şimleu Silvaniei. Potrivit lui Lucian Jacodi, a fost vorba de un incendiu izbucnit în localitatea Cehei, la un autoturism Opel Astra. Primele cercetări au relevat că focul a fost cauzat de un scurtcircuit la o siguranţă defectă sau supradimensionată. Din păcate, autoturismul a fost distrus 90 la sută.
Mihaela Moldovan

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »