Intalnire de gradul zero: Sefii salajeni din MAI, convocati in sedinta

Magazin Salajean 15 mai 2012 0

Intalnire de gradul zero: Sefii salajeni din MAI, convocati in sedinta Sefii inspectoratelor salajene de politie, jandarmerie si pompieri au fost convocati sambata, la Cluj-Napoca, la intalnirea ministrului de Interne, Ioan Rus, cu toti sefii structurilor Ministerului Administratei si Internelor (MAI) din Transilvania. Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, precum si eliminarea faptelor de coruptie in care sunt implicati lucratorii institutiei au fost subiecte ce s-au regasit pe agenda discutiilor purtate de ministrul Ioan Rus cu reprezentantii structurilor teritoriale ale MAI. Discutiile la intrunire au vizat si problemele cu care se confrunta, in prezent, aceste institutii, de la cele de ordin legislativ pana la dificultatile financiare, lipsa de combustibili si unele aspecte organizatorice.

Inspectorul sef al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, comandant Iosif Ghiurca, ne-a declarat ca la reuniune s-a adus in discutie si obtinerea de sume de bani pentru plata unor datorii, insa la nivel central si nu pe fiecare structura in parte. In momentul de fata, inspectoratul judetean are acumulate datorii, printre care restante catre Institutul de Medicina Legala sau Eon Gaz. Acestea sunt, insa, probleme curente pentru care se asigura fonduri, a precizat inspectorul sef Iosif Ghiurca.

La aceeasi intalnire, ministrul Administratiei si Internelor le-a cerut sefilor de structuri cu atributii in organizarea alegerilor locale din iunie sa dea dovada de corectitudine, echidistanta si intransigenta fata de cei care nu respecta legea, insistand asupra faptului ca indeplinirea cu responsabilitate a misiunilor pe aceasta linie constituie o modalitate de a recastiga increderea cetatenilor. Ni s-a atras atentia sa urmarim cu atentie organizarea alegerilor locale. Insa noi stim ce avem de facut, a adaugat inspectorul sef al IPJ Salaj.

Potrivit sursei citate, subiectele abordate au atins si problemele legate de combustibilul alocat echipajelor de politie, jandarmi si pompieri pentru perioada alegerilor locale. Cantitatea de combustibil alocata institutiei este insuficienta, fiind astfel suplimentata pentru pentru perioada alegerilor locale, a afirmat Iosif Ghiurca.

Ministrul Ioan Rus a declarat in cadrul intrunirii ca obiectivul prioritar al institutiei guvernamentale pe care o conduce este aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Rus a precizat ca luni va incepe o suita de intalniri cu ambasadori si ministri de interne din tarile Uniunii Europene.

Referindu-se la fondurile de care dispune MAI, acesta a aratat ca institutia are bugetul alocat de fostul Executiv, dar o posibila rectificare bugetara va putea asigura o suplimentare financiara. Le-am explicat ca, in acest an, exista restrictii legate de bugetul alocat de vechiul Guvern, este un an special, avand in vedere ca avem doua scrutine de organizat. Cel mai important obiectiv, aderarea la Schengen, nu este indeplinit. Acest Guvern are un statut de sase-sapte luni, astfel ca trebuie sa privim cu mare atentie posibilitatile pe care le avem, a declarat ministrul de Interne.

Referindu-se la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, ministrul Ioan Rus a afirmat ca aceasta este prioritatea MAI. Combaterea si eliminarea faptelor de coruptie in care sunt implicati lucratori ai ministerului au fost discutate, pe larg, de ministrul Ioan Rus cu participantii la reuniune.

La sedinta de lucru ce a avut loc la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj au participat secretarul de stat Petre Toba si sefii structurilor teritoriale ale politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Directiei Generale Anticoruptie, serviciilor judetene de informatii si protectie interna si Oficiului Roman pentru Imigrari din treisprezece judete.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »