Instoria se repetă: Mort după o bătaie în noaptea de Înviere

Magazin Salajean 4 mai 2011 0

Instoria se repetă: Mort după o bătaie în noaptea de ÎnviereUn adolescent în vârstă de 17 ani, din Zalău, este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, după ce, în noaptea de Înviere, s-a luat la bătaie cu un tânăr de 22 de ani, din localitatea Dobrin. Căzând la pământ, acesta din urmă s-a lovit cu capul de asfalt, pierzându-şi cunoştinţa, iar la o săptămână de la incident, a decedat pe patul de spital. În cursul zilei de ieri, Tribunalul Sălaj a emis pe numele minorului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 zile.

Potrivit procurorului Bogdan Chiş, din cadrul Pachetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, întâmplarea a avut loc la un bar din cartierul Ortelec din Zalău. În noaptea de 24 spre 25 aprilie, la un bar din municipiu a avut loc o dispută verbală între două persoane, respectiv un minor de 17 ani, din Zalău, şi un tânăr de 22 de ani, din localitatea Dobrin. Tânărul de 17 ani i-a aplicat o lovitură cu palma victimei, în urma căreia aceasta a căzut la pământ, lovindu-se cu capul de asfalt. Aflat în stare de inconştienţă, tânărul de 22 de ani a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Zalău, de unde a fost transferat la Clinica de neuro-chirurgie din Târgu-Mureş, a precizat procurorul Chiş.

În dimineaţa zilei de luni, însă, tânărul de 22 de ani s-a stins din viaţă. În cauză, în aceeaşi zi, am dispus măsura reţinerii minorului pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat Tribunalului Sălaj, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 zile pentru săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte, a menţionat sursa citată anterior. Pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la cinci la 15 ani, în cazul minorilor aceasta fiind redusă la jumătate.

Un caz similar a avut loc în judeţul Sălaj, în urmă cu un an, soldat cu decesul unui minor în vârstă de 15 ani, din Păuşa. Băiatul a decedat în noaptea de Paşte după ce a fost implicat într-o altercaţie cu un alt tânăr, lângă discoteca din Brusturi. În urma loviturii primite, minorul a căzut la pământ, la câteva zile de la incident, medicii constatând decesul băiatului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »