Infectiile urinare – pacostea sezonului rece

Magazin Salajean 14 februarie 2012 0

Infectiile urinare - pacostea sezonului receVremea rece din ultima perioada poate afecta organismul in diferite feluri. Pe langa gripe, raceli si alte infectii de sezon, atat barbatii, dar mai ales femeile, se pot imbolnavi de infectii urinare si cistite. Disconfortul creat de febra este accentutat de arsuri survenite in momentul urinarii, aceste infectii fiind greu de inlaturat daca tratamentul este administrat doar dupa ureche, fara consult si prescriptie la medicul specialist. Mai mult, infectiile urinare frecvente pot ascunde malformatii urate.

Temperaturile scazute si frigul ultimelor saptamani trebuie sa fie un semnal de alarma pentru cei care au un sistem renal sensibil, care poate fi usor dat peste cap de cea mai mica senzatie de rece. De cele mai multe ori, de fiecare data, senzatie de racoare este urmata de instalarea unor infectii urinare extrem de neplacute, aceasta afectiune a sistemului renal fiind des depistata iarna, la o categorie larga de populatie. De altfel, infectiile urinare sunt mai frecvente in sezonul rece din cauza ca sistemele de termoreglare ale corpului sunt suprasolicitate, imunitatea scade, iar organismul devine mai vulnerabil.

Infectia urinara presupune inflamarea vezicii urinare, ceea ce provoaca disconfort si chiar durere urmata de senzatia persistenta de a urina, febra scazuta, un sentiment de presiune in zona abdo-menului inferior si senzatii de arsura in timpul urinarii.

Femeile – mai sensibile

In cazul femeilor active sexual, aparitia infectiilor urinare dese poate fi cauzata de la actul sexual in sine. Astfel, infectia urinara poate urca post act sexual pe cale urinara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »