Incursiune prin Univers, in mijlocul Zalaului

Magazin Salajean 7 octombrie 2011 0

Incursiune prin Univers, in mijlocul Zalaului

Rachetele, robotii, satelitii si materialele reprezentand elementele spatiului cosmic, dar mai ales telescoapele, au fost principalele atractii pentru copiii prezenti, ieri dupa-amiaza, pe platoul din fata Prefecturii Salaj. Nici spectacolul micutilor de gradinita, costumati in stele si planete, nu a fost mai prejos, incantand privirile participantilor. De asemenea, publicul a avut parte de expozitii de fotografii, machete, postere si prezentari de referate despre spatiul cosmic. Toate acestea au avut loc in cadrul actiunii Cu mic, cu mare… prin UNIVERS!, organizata de Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Iuliu Maniu din Zalau, in cadrul Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic.

La eveniment au participat elevi din cadrul unitatilor organizatoare, precum si de la Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu, Scoala Gimnaziala Porolissum, Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, Grupul Scolar Voievod Gelu din Zalau, Scoala Gimnaziala Lucian Blaga din Jibou, si scolarii Gradinitei cu Program Prelungit nr.10.

Potrivit unuia dintre profesorii organizatori, Maria Pop, acest eveniment se alatura tuturor activitatilor internationale dedicate sarbatoririi spatiului cosmic, fiind postate pe site-ul www.worldspaceweek.org.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »