Închisoare cu executare pentru fosta contabilă a Primăriei Gârbou

Mihaela Oprea 24 septembrie 2012 5
Închisoare cu executare pentru fosta contabilă a Primăriei Gârbou

Fosta contabila a Primăriei Gârbou, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce a fost prinsă, în urmă cu un an, că a sustras peste 600.000 de lei din conturile administraţiei locale, îşi va petrece următorii ani în spatele gratiilor. Judecătoria Jibou s-a pronunţat, vineri, în cazul inculpatei, aplicând o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu privare de libertate.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, Mia Man, a declarat că instanţa obligă inculpata la despăgubiri de 607.272 de lei către comuna Gârbou, reprezentată prin primar, plus penalităţile legale până la data achitării prejudiciului. “De asemenea, s-a dispus anularea înscrisurilor falsificate de către inculpată pentru realizarea activităţii infracţionale. Întrucât în timpul urmăririi penale a fost instituit sechestru asigurator asupra unui autoturism, a unui tractor şi a imobilului inculpatei şi familiei acesteia, judecătorul a menţinut măsura pentru a se putea recupera o parte din prejudiciu”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, inculpata Liliana Porumb va trebui să achite cheltuieli de judecată către stat în valoare de 1.500 de lei. Sentinţa dată în acest caz nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţarea sentinţei.
Reamintim că poliţiştii au întocmit, în luna august a anului trecut, actele premergătoare începerii urmăririi penale împotriva fostei contabile a Primăriei Gârbou, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fiind acuzată şi de fals şi uz de fals. Potrivit declaraţiilor date de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, fapta săvârşită de fosta contabilă a ieşit la iveală urmare unui control efectuat de Curtea de Conturi Sălaj. “În perioada ianuarie 2008 – iulie 2011, contabila şi-a însuşit peste 600.000 de lei, prejudiciul fiind realizat prin înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli fictive privind salariaţii şi acte de plată false. În baza acestora, femeia ridica bani de la Trezorerie şi îi folosea în interes personal”, a declarat Tincuţa Dumuţa. În data de 6 martie 2012, inculpata Liliana Porumb a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.
După mai bine de 4 ani în care a încasat, puţin câte puţin, contravaloarea presupuselor cheltuieli ale colegilor săi, contabila şi-a recunoscut, în cele din urmă, fapta. După cum ne-a declarat primarul comunei Gârbou, Alexandru Spătar, inculpata s-a declarat vinovată de acuzele aduse de procurorii de caz, recunoscând că a încasat ilegal sume de bani din vistieria primăriei. “Femeia şi-a recunoscut vina. Mai mult, aceasta şi-a luat angajamentul să restituie, în decursul unui an, prejudiciul creat”, a afirmat edilul.
Femeia nu mai lucrează la primărie din data de 21 iulie a anului trecut. Odată ieşită la iveală infracţiunea săvârşită, angajata primăriei şi-a depus demisia.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 25 septembrie 2012 at 09:31 - Reply

  cel mai prost instructor:SACOTA SJ 11 ACV,ii varza!!

 2. cititor al ziarului in format electronic 25 septembrie 2012 at 17:40 - Reply

  O tampenie ce scrieti voi ,nu ca ar fi neadevarat dar cum se poate sa fie doar contabila vinovata ? pe langa semnatura ei este si a primarului el cum de nu este cercetat ar trebui domnilor judecatori sa -l puneti si pe el vreo cativa ani la racoare ca tare infumurat si arogant este stiu din sursa sigura!!!!!!!!

 3. anonim 19 noiembrie 2012 at 22:31 - Reply

  Va stresati degeaba. “partidul e-n toate”, relatiille sunt la mare cautare si functioneaza foarte bine.

 4. anonim 14 aprilie 2013 at 19:32 - Reply

  si primarull trebuie cercetat de dna si o sa vedeti ca si el este coplice cu contabila

 5. aninim 30 iunie 2013 at 20:18 - Reply

  binenteles ca si primaru trebuie,intadevar trebuie semnatura primarului pentru orice,acolo e multa infractiune,..acuma nu mai stiu ce sa minta sa poata iesi la iveala lucrurile,probabil toti sunt de vina acolo,ar trebui un control general de la curtea judecatoreasca sa vedeti ce curatenie sar face acolo….

Lasa un Raspuns »