Incepand de vineri: Brazii de Craciun sunt scosi la vanzare

Magazin Salajean 14 decembrie 2011 0

Incepand de vineri: Brazii de Craciun sunt scosi la vanzarePrimaria Municipiului Zalau a aprobat cinci locatii pentru vanzarea brazilor naturali. Vineri este prima zi pentru care s-au eliberat autorizatiile de comercializare. Purtatorul de cuvant al municipalitatii, Manuela Ghiurutan, ne-a declarat ca locatiile sunt aproximativ aceleasi de anul trecut. Locatiile aprobate pentru vanzarea brazilor naturali sunt: statia de autobuz din zona Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, bulevardul Mihai Viteazul – langa Troita, zona Sala Sporturilor, strada Avram Iancu – vizavi de statia de taxi si parcarea de langa statia de carburanti din cartierul Porolissum. Comercializarea brazilor va avea loc in perioada 16-24 decembrie, zilnic in intervalul orar 8-24, ne-a declarat purtatorul de cuvant.

Comerciantii care nu respecta suprafata ocupata sau perioada mentionate in contractul de inchiriere vor ramane fara autorizatie, aceasta fiind anulata. De asemenea, pentru desfasurarea de activitati comerciale fara aprobarea Primariei Municipiului Zalau si fara indeplinirea formelor legale de plata a suprafetelor ocupate, vanzatorii risca sactiuni contraventionale cu amenzi cuprinse intre 140 si 250 de lei.

Pe langa locatiile mentionate, comerciantii vand brazi naturali de import si in spatiile private inchiriate. Preturile sunt ceva mai ridicate decat anii trecuti – intre 80 si 200 de lei – insa scad in functie de abilitatile cumparatorilor in negociere. La preturi mult mai reduse – intre 12,5 si 25 de lei – salajenii pot achizitiona brazi din speciile molid (majoritatea) si specia duglas, pusi in vanzare la cele sase Ocoale Silvice din judet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »