Incepand de anul viitor, amenzile de circulatie vor goli buzunarele salajenilor

Magazin Salajean 16 decembrie 2011 0

Incepand de anul viitor, amenzile de circulatie vor goli buzunarele salajenilorParticipantii la trafic care incalca regulile de circulatie vor trebui, incepand de anul viitor, sa scoata mai multi bani din buzunare ca sa achite amenzile date de politisti. Daca la aceasta data, conducatorii auto trebuie sa plateasca 120 de lei pentru depasirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv cu 10-20 de kilometri per ora, de la anul, pentru aceeasi contraventie, contravenientii vor trebui sa achite cu 20 de lei in plus.

Majorarea este data de cresterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie, in functie de care se stabileste punctul-amenda. Potrivit legislatiei in vigoare, amenzile contraventionale se stabilesc in cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amenda aplicate. Un punct-amenda reprezinta valoric zece procente din salariul minim brut pe economie, stabilit pentru anul viitor la valoarea de 70 de lei, cu trei lei mai mult decat anul acesta.

Sanctionarea se stabileste in functie de gravitatea contraventiilor comise, fiind ierarhizate in cinci clase de sanctiuni ce pornesc de la 2-3 puncte amenda (clasa I de sanctiuni) la 21-100 de puncte amenda (clasa a V-a de sanctiuni care se aplica persoanelor juridice).

Spre exemplu, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului constituie contraventie si se sanctioneaze cu amenda intre 268 si 335 de lei, precum si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile. Incepand de anul viitor, sanctiunea prevazuta pentru savarsirea acestei contraventii va consta in amenda intre 280 si 350 de lei, insotita de sanctiunea complementara mentionata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »