Incendiu uriaş la fabrica de mobilă Cesimex Cehu Silvaniei

Mihaela Oprea 16 august 2012 1
Incendiu uriaş la fabrica de mobilă Cesimex Cehu Silvaniei

VIDEO Click aici

Peste 100 de metri cubi de cherestea, în valoare de aproximativ 130.000 de lei, au fost mistuiţi de flăcări într-un incendiu uriaş care a cuprins, în noaptea de miercuri spre joi, depozitul fabricii de mobilă Cesimex din Cehu Silvaniei. Mai multe autospeciale ale pompierilor au intervenit la faţa locului, echipele de intervenţie luptându-se ore în şir cu flăcările.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că intervenţia promptă a pompierilor militari a dus la limitarea şi stingerea incendiului, care ameninţa să se extindă la clădirea principală a fabricii. “Ajunşi la faţa locului, pompierii din oraş au solicitat în sprijin pompierii din Zalău şi Jibou care au intervenit fiecare cu câte autospecială, la faţa locului fiind un număr de patru autospeciale. După mai bine de două ore, pompierii au lichidat incendiul, înainte ca acesta să se propage la fabrica de mobilă din apropiere. Au ars materiile prime din depozit, respectiv circa 100 de metri cubi de cherestea, şi depozitul pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, administratorul societăţii avea asigurate marfa şi depozitul distruse în incendiu. Valoarea estimativă a pagubelor se ridică la peste 130.000 de lei, doar pentru cherestea, urmând a se evalua pierderile totale.
SC Cesimex SRL face parte din Simex Group – producător de mobilier din lemn masiv, având 110 angajaţi. Directorul Simex Group, Cristian Bilţ, a declarat joi că, în ciuda pagubelor suferite, “activitatea Cesimex nu a fost oprită nici măcar o oră, existând, de altfel, şi o asigurare pentru tot ce a fost distrus în incendiu”.
Pompierii militari continuă cercetările pentru stabilirea cauzei care a dus la izbucnirea incendiului.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 16 august 2012 at 11:41 - Reply

    bravo lor pompierilor sintem mindri de ei felicitari

Lasa un Raspuns »