Incendiu la o pensiune din Galgau

Magazin Salajean 22 decembrie 2010 0

Incendiu la o pensiune din GalgauO pensiune din localitatea Galgau a fost la un pas sa fie cuprinsa de flacari luni seara, dupa ce un incendiu a izbucnit intr-unul din dormitoarele imobilului. Din fericire, interventia prompta a pompierilor militari a dus la limitarea incendiului.

Purtatorul de cuvant din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat ca Garda de interventie Nr.2 Ileanda a fost solicitata sa intervina, luni seara, in jurul orei 22.30, pentru a stinge incendiul izbucnit in dormitorul unui imobil din localitatea Galgau. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic al curentului electric din cauza suprasolicitarii unei prize improvizate de la care erau alimentati mai multi consumatori, a declarat lt. Jacodi. Au ars astfel doua paturi, saltele, draperiile, tavanul din polistiren pe aproximativ 16 metri patrati, parchetul si un geam termopan.

In pericol sa-i arda gospodaria

Un localnic din Plopis a fost aproape sa-si vada gospodaria cuprinsa de foc, dupa ce un incendiu a izbucnit, dimineata, la depozitul de furaje. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Salaj, lt. Lucian Jacodi, proprietarul gospodariei, folosind o butelie cu butan, a incendiat accidental depozitul de furaje. Garda de Interventie Nusfalau a fost solicitata marti, la ora 9, sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje a gospodariei lui G.I. din localitatea Plopis. Proprietarul nu a respectat masurile de lucru cu focul in spatii deschise si folosind o butelie cu butan, a incendiat accidental din cauza unor defectiuni, depozitul de furaje.

Cand au ajuns la fata locului pompierii militari, incendiul se manifesta pe o suprafata de 10 metri patrati cu posibilitatea de propagare la casa si la celelalte anexe ale gospodariei. Interventia pompierilor militari a limitat extinderea incendiului, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Salaj. Au ars trei tone plante furajere si circa 10 metri patrati din acoperisul anexei. La interventie a participat si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Plopis cu o motopompa transportabila.

Atentie la bradul de Craciun!

Sarbatorile de iarna bat la usa si fiecare dintre noi se gandeste sa le intampine cum se cuvine, astfel ca bradul de Craciun este nelipsit din fiecare casa de crestin. De aceea, pompierii militari atrag atentia populatiei sa respecte cateva reguli specifice de prevenire a incendiilor. Fixati bradul in conditii de siguranta pentru evitarea rasturnarii accidentale. Nu amplasati bradul in apropierea mijloacelor de incalzire in functiune – soba, resou, radiator sau aragaz. Se recomanda folosirea instalatiilor electrice cu beculete special destinate pentru iluminat fara improvizatii. Evitati ornarea bradului cu lumanari sau artificii si mai ales aprinderea acestora.

Daca totusi folositi lumanari, amplasati-le vertical, cat mai departe de trunchi si crengi. Un brad impodobit cu accesoriile traditionale poate fi cuprins de flacari in mai putin de un minut. Daca totusi se produce un astfel de eveniment, acoperiti bradul cat mai repede cu o patura uda. Atentie la artificii, pocnitori si petarde, deoarece in contact cu materialele combustibile pot provoca aprinderea acestora! Nu lasati la indemana copiilor chibrituri, brichete, ori alte surse de foc si nu-i lasati sa foloseasca artificii, pocnitori sau petarde!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »